Expeditie Lodewijk – Pynarello

group Groep: 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 30/10/2017 tot 30/10/2017
Schrijf je in

Waan jezelf een ontdekkingsreiziger, stap in de Landrover bij Lodewijk en ga mee op expeditie. Wil jij ook weten hoe Lodewijk de vier meest beroemde noten op aarde schreef? kort-kort-kort lang…

Klim op de ruggen van de musici en ontdek zijn mooie melodieën en laat je mee op sleeptouw nemen door zijn zonnige en stormachtige muziek. Veiligheidshelmen op en riemen vast! Hoog klimmen, wild rollen en virtuoos vallen tijdens de Vijfde Symfonie van Lodewijk van Beethoven.

Pynarello is een next generation orkest met de grootste talenten van dit moment. Ze barsten van de energie, ideeën en ambitie. Dit project spelen ze staand en uit het hoofd! Kortom: Een wervelende klassieke productie én de kans om je klas mee te nemen naar een fris en jong orkest in de prachtige grote zaal van TivoliVredenburg.

Thema
Avontuur, ontdekken, muziek

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden
luisteren en leren verwoorden van gedachten, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en -competentie)

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

www.tivolivredenburg.nl/educatie