group Groep: 5 / 6 / 7 query_builderTijdsduur: 55m date_rangePeriode: 02/10/2017 tot 02/11/2017
Schrijf je in

Waarom willen mensen ruim acht maanden reizen om vervolgens op een planeet aan te komen waar niks te beleven valt? Waar je niet eens kunt ademhalen. Zonder familie, zonder vrienden en zonder blauwe lucht. Het lijkt niet erg aantrekkelijk en toch zijn er genoeg kandidaten die best naar Mars willen.

Hoe voelt dat eigenlijk om zo ver weg van de aarde te zijn? En je op te offeren voor een groter doel? Is dat heel moedig of gewoon dom? Het Filiaal theatermakers zoekt het voor je uit! Compleet met miniatuurplaneten, filosofische overwegingen, muziek, zang en live gemaakte videobeelden maken we een hartverwarmende voorstelling boordevol techniek over Mars. Want ook al laat de eerste lancering waarschijnlijk nog wel even op zich wachten, in het theater kan alles.

LET OP Enkeltje Mars is buitengewoon geschikt voor opgewekte mensen met veerkracht en een flink probleemoplossend vermogen.

Workshop op school
In Het FiliaalLab komen kunsteducatie en ontdekkend leren samen. De ontwikkeling van het creatief vermogen en het trainen van 21e -eeuwse vaardigheden maken hier deel van uit.
Eigenschappen die je heel hard nodig hebt als je de ruimtevaarder wilt worden!

Het Lab rondom Enkeltje Mars wordt ontwikkeld in samenwerking met Museum & Sterrenwacht Sonnenborgh. Leerlingen experimenteren en onderzoeken wat er nodig is om op Mars te kunnen leven. Want wat is eigenlijk het verschil tussen de Aarde en Mars? In ons Lab komen kunst en wetenschap samen en zorgen voor verdieping van de voorstelling. Je laat je verwonderen, stelt vragen en geeft je eigen verbeelding vorm.

Details workshop
Filiaal Lab
Locatie: speellokaal op school
Duur: 60 minuten
Kosten: 70 euro per klas

Let op: Naast het FiliaalLab op school kun je er ook voor kiezen om na het zien van de voorstelling een bezoek te brengen aan Museum en Sterrenwacht Sonnenborgh.
De programma’s ‘levende(n) planeten’ en ‘zweven en zwaartekracht’ sluiten mooi aan op thema’s uit de voorstelling. Er is zelfs een tentoonstelling spoorzoeken op Mars waar je een echt stukje steen van Mars kan zien.

Thema
De ruimte, sterrenkunde, Mars, de kwetsbaarheid van de aarde, in- en uitzoomen op je eigen bestaan, heldendom.

Aansluiting op schoolvakken
Natuur en techniek
kerndoelen 42 en 46
Kunstzinnige oriëntatie
kerndoel 54 en 55
Mens &Samenleving
kerndoel 39
21e eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, kritisch denken, probleemoplossende vaardigheden en beslissingen nemen, leren leren, communiceren, samenwerken, luisteren en leren verwoorden van gedachten, informatievaardigheden, burgerschap.

Leerdoel
In een wereld die steeds sneller verandert, is kunst broodnodig voor het kinderbrein, het geeft de mogelijkheid om door verschillende brillen naar de wereld te kijken, prikkelt je verbeeldingskracht en helpt om flexibel in het leven te staan.

www.hetfiliaal.nl