(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

EKKO | Zo doe je dat | Bezoek op Maat

group Groep: 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: m date_rangePeriode: Hele jaar
Schrijf je in

Zo doe je dat is een educatieproject waarbij EKKO wordt overgenomen door leerlingen en ze zelf een show gaan organiseren: van de promotie en decor tot DJ’en, VJ’en en dansen, van licht- en geluidstechniek tot stagemanagement en bandjes.

In een aantal lessen bereiden de leerlingen het evenement voor en de laatste lesmiddag voeren ze de hele productie zelf uit, onder begeleiding van professionals. Ze krijgen verschillende lessen over alle aspecten van het werken bij een poppodium en specialiseren zich in een functie. Op de laatste middag komt alles bij elkaar en heeft iedereen een belangrijke rol op de spetterende presentatiemiddag.

In Zo doe je dat staat het zelf doen centraal. De leerlingen worden uitgedaagd om zelf aan de slag te gaan met muziek, organisatie, techniek en communicatie. Ze worden aangemoedigd om te durven, te experimenteren, te proberen, creatief te zijn en zichzelf te laten zien. De leerlingen leren samenwerken, presenteren, organiseren, leiding geven, omgevingsbewust zijn, rekening houden met anderen, ritme gevoel, gevoel voor toon en klank, muzikale en talige verbanden  leggen. Het zelf doen in het poppodium voegt een extra belevingsdimensie toe aan hun ervaring van muziek en concerten en maakt hen bewust van de achterliggende processen van een concert.
De duur van het project is in overleg met de school.

Thema
Zelf een show organiseren in EKKO

ekko.nl/zo-doe-je-dat