Rietveld Schröderhuis

group Groep: 7 / 8 query_builderTijdsduur: 75m date_rangePeriode: Hele jaar
Schrijf je in

Ontdek hoe bijzonder het Rietveld Schröderhuis in Utrecht is. Het is ontworpen door Gerrit Rietveld en Truus Schröder. Het is gebouwd in 1924. Truus is hier gaan wonen met haar drie kinderen Binnert, Marjan en Hanneke. Nu is dit huis een museum dat jaarlijks door duizenden mensen van over de hele wereld wordt bezocht.

Tijdens het bezoek kom je alles te weten over het huis en hoe het was om erin te wonen. De groep wordt na ontvangst verdeeld in twee groepen. Een groep begint in het huis, de andere groep begint buiten. Na een half uur wordt er gewisseld. Bij een triple rondleiding begint de derde groep bij de film over De Stijl. Tijdens de rondleiding zal de museumdocent de kinderen van alles laten ontdekken over architectuur en vormgeving door middel van vragen, kijk-, teken- en/of zoekopdrachten.

Thema
Architectuur en vormgeving

Aansluiting op schoolvakken
Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen 
54, 55 en 56

21-eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, communiceren en samenwerken

Leerdoelen
De leerlingen ervaren dat het Rietveld Schröderhuis een heel bijzonder huis is, van buiten en van binnen. Ook al werd het huis bijna honderd jaar geleden gebouwd, het ziet er nog steeds heel modern uit. De leerlingen maken kennis met het werk van de architect Gerrit Rietveld en De Stijl, een kunststroming uit het begin van de vorige eeuw waarvan Piet Mondriaan een van de bekendste vertegenwoordigers was.

 

www.centraalmuseum.nl/nl/plan-uw-bezoek/klassen-groepen-of-families/schoolgroepen/primair-onderwijs/rietveld-schroderhuis