(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Dyar Interactief schoolconcert

group Groep: 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 15/04/2021 tot 15/04/2021
Verplaatst
Schrijf je in

De band Dyar bestaat uit Syrische en Nederlandse muzikanten en staat bekend om hun vertolkingen van traditionele Arabische volksmuziek, met invloeden van jazz, hiphop en andere Oosterse en Westerse muziekstijlen.

Dit schoolconcert vormt een mooie kennismaking met niet-westerse muziek en onbekende instrumenten. Of misschien is de muziek wel een feest van herkenning voor leerlingen met (familie met) een Arabische achtergrond. ‘Dyar’ betekent ‘huis’ in het Arabisch, ze zien hun muziek als een denkbeeldig huis waarin iedereen zich thuis voelt en waar ze zichzelf kunnen zijn. Met hun muziek willen ze laten zien dat muziek iedereen in de wereld verbindt. Noord, oost, west of zuid.

Thema
Midden-Oosterse muziek en cultuur / Andere culturen

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
Kerndoelen 38, 54, 55, 56

21e eeuwse vaardigheden
kritisch denken, creatief denken, communiceren, sociale & culturele vaardigheden, zelfregulering

Leerdoel(en)
Het doel van dit schoolconcert is om de leerling kennis te laten maken met verschillende aspecten van een cultuur die anders is dan de Westerse cultuur waarin Nederland zich bevindt, in dit geval Arabische muziek uit het Midden-Oosten. Ontdekking, kennismaking en creativiteit staan centraal in dit schoolconcert. Zo leert de leerling creatief denken en doen vanuit een andere cultuur, verbreedt de leerling zijn/haar horizon en leert de leerling begripvol en respectvol om te gaan met andere culturen. Een essentieel gegeven in de multiculturele samenleving van Nederland.

www.ekko.nl