Dit is geen droom – Unieke Zaken

group Groep: 1 & 2 query_builderTijdsduur: 52m date_rangePeriode: 06/02/2017 tot 06/02/2017
Schrijf je in

Morgen is de grote opening van het museum. Er moeten nog maar een paar schilderijen en kunstwerken worden opgehangen en dan kan de burgemeester komen. Mevrouw Van der Laan, René en Frans werken heel hard om alles op tijd af te hebben. Maar voor vandaag is het genoeg geweest. Mevrouw Van der Laan sluit het museum, de laatste klusjes in de blauwe zaal kunnen wachten tot morgen. Zodra mevrouw Van der Laan de deur achter zich dichtgetrokken heeft, komt het museum tot leven. Drie figuren stappen uit hun schilderij en vermaken zich enorm in hun nieuwe omgeving. Maar dan verschijnen mevrouw Van der Laan, René en Frans weer op hun werk…

De thema’s die in deze voorstelling naar voren komen zijn: kijken en zien, fantasie, droom en werkelijkheid. De benadering van deze thema’s geeft de voorstelling een surrealistisch karakter. Het surrealisme is een kunststroming, waar in een hyperrealistische stijl, beelden worden samengesteld in absoluut onverwachte en verrassende combinaties. Kinderen leren hierdoor anders te kijken; niet alles is wat het lijkt. Door middel van het bijbehorende lesmateriaal gaan ze bovendien actief bezig met het surrealisme: wat hoort wel en niet bij elkaar en waarom? En kun je dat misschien ook anders zien of anders maken?

Dit is geen droom is een meeslepend theatersprookje bomvol verbeeldingskracht, herkenbaar voor iedereen vanaf vier jaar.

Thema
Kijken & kunst

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie, kunstbeleving & kunstgeschiedenis

21-eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, communiceren, samenwerken, luisteren en leren verwoorden van gedachten, burgerschap, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en – competentie).

Leerdoel
Verwondering, niet alles is wat het lijkt. Oftewel: je kunt anders leren kijken.

www.uniekezaken.nl/dit-is-geen-droom

"Dit is geen droom is een aanstekelijk theatersprookje boordenvol humor, spannende invalshoeken en visuele tovertrucs."