De vriendelijke draak – De Grote Haay

group Groep: 1 / 2 / 3 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 11/11/2019 tot 11/11/2019
Volgeboekt

Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Dan wordt het dorp opgeschrikt door zo’n monster. Tenminste… iedereen is bang of wil bang zijn, want draken zijn toch gemeen? Of hoorde Teun hem een rijmpje maken? Teun denkt na. Is een vlinder zonder vleugels nog steeds een vlinder? En is een slang zonder staart nog steeds een slang? Wat ben je nou voor een draak? Je bent een draak van niks!

De vriendelijke draak maakte Mark Haayema in 2012 bij Theater Gnaffel. Vervolgens verscheen ook het gelijknamige boek van zijn hand, welke inmiddels zijn derde druk heeft beleefd. Het verhaal is ook gespeeld met de muzikale begeleiding van het Residentieorkest en een koperkwintet van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Mark Haayema schrijft (jeugd)theater (oa. Herman van Veen, Meneertje Meer, Oma mag ik mijn pop terug? Sterrenwachter, Pipo de Clown) televisieseries (Woezel & Pip, Fien & Teun) en kinderboeken (Johannes de Parkiet is kerntitel van de KBW 2018). Tevens is hij (poppen)acteur in het theater en TV (oa. Boterhamshow, Sprookjesboom, Sesamstraat, Woefside Story, Warhorse, Woezel & Pip) Dennis de Groot is (poppen)acteur in het theater (oa. Zorro, Peppa Pig, Woezel & Pip, Robin & Robél, Kikker is Verliefd, Tovenaar van Os, Warhorse, Ravelijn) en op TV (Wat een poppenkast, Hallo K3, Kosmoo, GTST). En is 8 jaar docent geweest in het basisonderwijs.

Workshops
Op aanvraag kan er een workshop georganiseerd worden van 30 minuten voor ca. 15 deelnemers. Meerprijs €150,- per workshop, max 3 workshops per dag.

Details workshop
1. Een leuke muzikale workshop waarin zingen en dansen centraal staat. Hoe beweeg je als je iets heel leuk vindt? En als je boos bent? En hoe klinkt spannende, verdrietige of romantische muziek? En durf jij mee te doen met een echte drakendans?

2. Een leuke workshop waarin fantasie centraal staat. Met papier kun je alles maken wat je maar wilt: een vogel, een draak of een mens.   In deze workshop maken de kinderen hun eigen pop en leren ze de basisbeginselen van het poppenspel.

vanaf2.nl/voorstellingen/644109

Bijzonder is de afsluiting van de voorstelling, waar de draak wordt ontgriezeld. Er wordt verteld hoe de draak is gemaakt, en de kinderen mogen de draak ook aanraken.

Musicalworld