De Vrekkin – Het Nationale Theater / NTjong

group Groep: 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 90m date_rangePeriode: 29/10/2018 tot 29/10/2018
Geannuleerd

Een hilarische komedie over een schaamteloze familie met te veel geld en te weinig realiteitsbesef. Voor iedereen die er wel eens van droomt heel erg rijk te zijn! Onder strakke regie van moeder en haar personal assistent leidt deze modern family met zoon, dochter en life coach een uitzinnig leven. Moeders mode-imperium lijkt een onuitputtelijke bron van geld voor haar kinderen die zich tot brutale en inhalige mormels hebben ontwikkeld. Als ze zich realiseert dat iedereen van haar profiteert gooit ze de kluis dicht. Niemand wil tenslotte een levende credit card zijn. Ondertussen leven haar kinderen zich uit in geheimen, stiekeme verlangens en foute vriendjes. De gezinschaos is compleet.

In een supermateriele wereld waarin kinderen bijna vanzelfsprekend opgroeien met de nieuwste gadgets, dure merkkleding en funny trips is het voor ouders lastig grenzen te stellen. Families als de Trumps en Kardashians geven het idee dat rijkdom onuitputtelijk is. Als liefde wordt uitgedrukt in geld, dan wil je er toch zoveel mogelijk van hebben.
De Vrekkin laat zien dat je je gezin niet kunt runnen als een bedrijf en dat geld niet hetzelfde is als oprechte aandacht. Noel Fischer regisseert na Polleke haar tweede familievoorstelling voor de grote zaal. Van toneelschrijver Jibbe Willems naar het beroemde stuk De Vrek van Molière.

Thema
Familie, materialisme, geld vs liefde.

Aansluiting op kerndoelen
35, 37, 54 en 55

21e eeuwse vaardigheden
Kritsch denken, creatief denken, probleem oplossen, communiceren en sociale & culturele vaardigheden.

www.hnt.nl/educatie