De Uitvinders – Holland Opera

group Groep: 5 / 6 / 7 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 19/02/2018 tot 19/02/2018
Schrijf je in

Drie uitvinders bouwen installaties en testen ingewikkelde apparaten. Alles draait, rookt, ronkt en maakt lawaai. En het werkt! Als ze een motor maken die draait op water, raakt een generaal in opperste staat van paraatheid. Hij wil het kopen want zo’n super-uitvinding maakt het leger onoverwinnelijk. De uitvinders zijn vereerd, en marcheren en zingen uit volle borst mee met de generaal. Totdat de twijfel toeslaat, want beroemd en rijk zijn is leuk, maar de watermotor was juist bedoeld om de natuur en de mensen te helpen, en niet het leger.

De Uitvinders is een fantastische kinderopera met prachtige muziek van Sergei Prokofiev.

Workshop op school
Maak & bespeel je eigen instrument!
Een trommel, piano of gitaar; het zijn allemaal instrumenten die ooit uitgevonden zijn! Bedenk nu je eigen instrument en speel ermee tijdens een improvisatieconcert.
In het eerste gedeelte van de workshop heb je de tijd om een zelfbedacht instrument verder uit te werken. Er zijn materialen aanwezig om je instrument te maken. In het tweede gedeelte van de workshop wordt er samengespeeld met alle uitgevonden instrumenten. Zo klinkt een concert met nieuw geluid!

Details workshop
Duur: 1 uur
Kosten: €75,-

Thema
Techniek, uitvindingen, keuzes maken

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden
Luisteren en leren verwoorden van gedachten, leven en werken, persoonlijk een sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en -competentie)

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

www.tivolivredenburg.nl/educatie