De Toverfluit – de Toneelmakerij i.s.m. Silbersee

group Groep: 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 75m date_rangePeriode: 04/11/2019 tot 04/11/2019
Schrijf je in

Een spannende, sprookjesachtige opera, misschien wel de allerbekendste ter wereld. De beroemde aria van de Koningin van de Nacht kent iedereen, zelfs als je nog nooit een opera hebt gezien.

De Toverfluit vertelt het verhaal van prins Tamino die op zoek gaat naar prinses Pamina. In opdracht van haar moeder, de Koningin van de Nacht, moet de prins haar redden uit handen van de boosaardige tovenaar Sarastro. Bij het volbrengen van deze taak valt de prins als een blok voor de stoere prinses. Dus ze leefden nog lang en gelukkig, want zo gaat dat in sprookjes. Of toch niet helemaal? Silbersee en de Toneelmakerij maken een eigentijdse versie van Mozarts meesterwerk waarin klassieke muziek, rap, dans en theater samenvloeien tot een magisch theaterspektakel.

Workshop
Op school leren we juiste antwoorden te geven. Maar dan komt de Koningin van de Nacht of Papegeno langs. Ze stellen vragen waar geen goed of fout antwoord op is. Zoals het dilemma van de Koningin van de Nacht; haar eeuwige strijd met de zon. Bestaat er licht zonder donker? We praten tot het ons duizelt van het niet weten. Dan componeren we onze eigen beatboxaria; een overgangsritueel waarmee we het begin van de volgende schooldag inluiden, de zon opzingen en ons losmaken van de Koningin van de Nacht.

Details workshop
De workshop van 90 minuten kan op school of in het theater plaatshebben. De prijs is €150,- excl. reiskosten voor een klas van maximaal 30 leerlingen.

Thema
Avontuur, liefde, magie, opera

Aansluiting op schoolvakken
Nederlands, oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie, muziek

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken, samenwerken en sociale & culturele vaardigheden

 

toneelmakerij.nl/nl/voorstellingen/de-toverfluit