(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

De Tantes – De Toneelmakerij

group Groep: 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 80m date_rangePeriode: 09/11/2020 tot 09/11/2020
Geannuleerd

Joris woont in een verlaten visrestaurant. Alleen, want hij heeft geen ouders meer. Hij maakt zijn bed niet op, drinkt vijf liter cola per dag, leest stripboeken en zet het vuilnis niet buiten. Tot op een dag tante Cunera, tante Jo en tante Desiree met veel bombarie komen binnenvallen. Ze bezetten zijn huis, want ze hebben grootse plannen. Het familierestaurant gaat weer open, net als vroeger. Maar Joris geeft zich niet zo snel gewonnen en gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek. Zodra de tantes lucht krijgen van de indringer, ontspint zich een bloedstollende strijd met hete pepers, perfecte vermommingen en omkoperij.

De Tantes is een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, mannen die vrouwen spelen, grappen die pijn doen en een kind dat zich moet zien te redden. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op? Winnaar van de ZAPP Theaterprijs en Gouden Krekel 2015.

Thema
Losmaken van je ouders, familie, eigen weg kiezen/gaan, humor

Aansluiting op schoolvakken
Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
1 De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.
2 De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.
3 De leerlingen leren informatie te beoordelen in discussies en in een gesprek dat informatief of opiniërend van karakter is en leren met argumenten te reageren.
54 De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
55 De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
56 De leerlingen verwerven kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

21e eeuwse vaardigheden
creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden, zelfregulering

Leerdoel(en)
De Tantes is een theaterfeest. Genieten van spel en nadenken over opgroeien. Reflecteren op kunst.

Workshop
Op aanvraag geven we een workshop in de klas. Samen met een tante doorlopen we een bizarre opvoedachtbaan. Met deuren die slaan, kopjes die breken, tijd om over je zonden na te denken en natuurlijk…een kusje erop. Wie voedt eigenlijk
wie op tegenwoordig? Wanneer heb je iets aan je ouders en wanneer sta je er alleen voor? Samen gaan we op zoek naar het recept voor de ideale opvoeding!

Locatie
op school of bij de instelling

Duur 
90 minuten

Kosten
150 euro (Inclusief BTW, exclusief reiskosten Theaterdocent vanaf Amsterdam)

toneelmakerij.nl/nl/scholen/losse-workshops

Tip: ga voor de voorstelling naar de WC, anders doe je het in je broek van het lachen.

Midas, 9 jaar