(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

De Operapiraat – Jeroen Schipper

group Groep: 1 / 2 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: 17/05/2021 tot 17/05/2021
Schrijf je in

‘De Operapiraat’ is het theaterconcert van liedjesmaker Jeroen Schipper. Uitgevoerd door Jeroen en zijn Boegiemanband op bijzondere muziekinstrumenten. In een kleurrijke mix van stijlen staan de liedjes garant voor een vrolijke voorstelling!

Alle piraten, jonkvrouwen, tovenaars, bouwvakkers en astronauten verzamelen! We gaan op avontuur!
Een wervelstorm van spetterende liedjes, bedacht vanuit de belevingswereld van kinderen, vormen de kern van dit interactieve en verrassende concert.
Een kist vol gekke kleren, een gitaar vol swingende liedjes en een zaal vol enthousiaste kinderen. Dat is het succesvolle recept voor alweer het vijfde theaterconcert van Jeroen Schipper. En ook nu is stilzitten er wederom niet bij! Dansen, zingen, swingen en lachen zijn vaste ingrediënten van Jeroens concerten.
We kunnen worden wat we willen! Verkleed jij mee?

Thema
Theaterconcert met swingende liedjes en een kist vol verkleedkleren

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Kerndoel 55
De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren

Kerndoel 56
De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed

21e eeuwse vaardigheden
creatief denken, sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel(en)
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.