(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

De Nachtwaker – Het Filiaal theatermakers

group Groep: 4 / 5 / 6 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: 07/10/2019 tot 19/11/2019
Schrijf je in

Alles onder controle?

Elke dag fietst hij stipt om 17.00u met een volle thermosfles, gesmeerde boterhammen en de krant naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles netjes onder controle is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.

De Nachtwaker is objecttheater vol absurde wendingen voor de hele familie. Zonder tekst maar mét een suggestieve soundtrack. Acteur Noël van Santen worstelt zowel live als via beeldschermen met de wereld om zich heen. Hoe doe je dat eigenlijk als verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen plotseling een andere betekenis krijgen?

Workshop 
Voordat de kinderen de voorstelling zien, komt er een Filiaal theaterdocent in de klas. Deze zal de leerlingen trainen in vaardigheden die je nodig hebt als nachtwaker. Je moet bijvoorbeeld heel goed kunnen zien, horen, sluipen, snel reageren, lef hebben, overzicht houden en  fit zijn. In een reeks spannende en uitdagende theatrale opdrachten leren de leerlingen de kneepjes van het vak.

Details workshop
Het FiliaalLab komt naar school voor een 60 minuten durende workshop
Kosten: €75,- voor 1 klas.

Thema
Verbeelding, creatief vermogen

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie en bewegingsonderwijs

Aansluiting op kerndoelen
Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren
Kerndoel 55
De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken, probleem oplossen, samenwerken en zelfregulering

Leerdoel
In een wereld die steeds sneller verandert, is kunst broodnodig voor het kinderbrein, het geeft de mogelijkheid om door verschillende brillen naar de wereld te kijken, prikkelt je verbeeldingskracht en helpt om flexibel in het leven te staan.

hetfiliaal.nl/voorstelling/de-nachtwaker

De Nachtwaker toont de dagelijkse sleur van volwassenen, mengt die met hun dagdromen én appelleert aan de kinderfantasie. Dat allemaal zonder woorden. Het is om stil van te worden.

de Theaterkrant