De Muziekfabriek – Calefax Rietkwintet

group Groep: 4 / 5 / 6 query_builderTijdsduur: 55m date_rangePeriode: 01/04/2019 tot 01/04/2019
Volgeboekt

De vijf mannen van Calefax werken in een fabriek waar ze heel speciale verrekijkers maken. Elke dag doen ze hetzelfde werk en dat bevalt ze prima. Hun handelingen zijn zó goed op elkaar afgestemd en klinken zó mooi, dat het lijkt alsof ze muziek maken. Maar dat hebben ze zelf niet in de gaten. Als ze op een dag een opdracht verkeerd uitvoeren valt het werk stil. Paniek. Totdat de mannen ontdekken wat er allemaal met buizen mogelijk is en ze flink gaan experimenteren. Buizen veranderen in de mooiste muziekinstrumenten. Orders stromen weer binnen en De Muziekfabriek is een feit. Nu moeten ze nog een manier vinden om de muziek vast te leggen zodat die niet verloren gaat.

De Muziekfabriek is een humoristische muziekvoorstelling zonder woorden maar met veel muziek, van Byrd tot Debussy en van Scarlatti tot Prokofjev, gespeeld door Calefax Rietkwintet.

Workshop op school
Maak en bespeel je eigen blaasinstrument. Samen met muzikant Jelte van het Calefax Rietkwintet ontdek je hoe je zelf muziek maakt met alledaagse voorwerpen als flesjes, buisjes en rietjes. Net als in de voorstelling!

Details workshop
Het bezoek aan TivoliVredenburg kan worden voorbereid met een actieve workshop in de klas op 26,27, 28 of 29 maart 2019. Kosten: €150,- euro per klas, per workshop van 45 minuten.

Thema
Samenwerking, vriendschap, techniek en muziek

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden
creatief denken, sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

www.tivolivredenburg.nl/educatie