De Krijtkring – De Toneelmakerij

group Groep: 7 / 8 query_builderTijdsduur: 90m date_rangePeriode: 01/01/1970 tot 01/01/1970
Schrijf je in

Grande Dame van het Jeugdtheater Liesbeth Coltof neemt afscheid en zet de grote zaal op zijn kop met knallend muziektheater!
Spanning, humor en ontroering wisselen elkaar in razend tempo af in deze familiebewerking van Bertolt Brecht’s meesterwerk De Kaukasische Krijtkring. Een meeslepende muzikale rollercoaster over een levensgroot dilemma.

Revolutie! De gouverneursvrouw gaat er als een haas vandoor. Ze vergeet alleen één ding: haar kind. Het kleine meisje blijft bang en alleen achter. Zou jij voor haar zorgen als je haar vond? Ook als je weet dat de soldaten opdracht hebben haar te doden? Of loop je liever snel voorbij? Want dat wil het keukenmeisje Groesje doen. Tot ze, diep van binnen, een stem hoort: “Hoe kan ik ooit nog van iemand houden, als ik nu dit kind niet help?”

Samen met negen spelers en musici blaast Liesbeth Coltof deze klassieke toneeltekst nieuw leven in. Warmbloedig muziektheater over zorg en verwaarlozing, over recht en onrecht, over delen en pakken wat je pakken kan. Met in het middelpunt een onschuldig kind en een keukenmeisje dat langzaam een moeder wordt.

Inclusief uitgebreid pay-it-forward educatieprogramma: De Krijtkringbeweging. Ontvang gratis de inspiratiebox met filmpjes en lesmateriaal. Of geef het project extra schwung met onze workshops!

Workshop
Nadat de klas het educatiemateriaal heeft uitgevoerd komt een theaterdocent als producent van de Krijtkring-liveshow langs.  De meest interessante daad wordt geselecteerd voor de show. Er worden functies uitgedeeld: zo zijn er presentatoren, deskundigen, cameramannen, regisseurs, acteurs (die de rollen spelen van iedereen die bij de goede daad betrokken was) en zelfs publieksopwarmers. Het uiteindelijke filmpje wordt gemaild naar de Toneelmakerij, die het op haar socialmedia post. Zo krijgt een schijnbaar kleine daad van een kind een groot podium; de wereld is – al is het maar voor even-  van wie er voor zorgt.

Details workshop
De Toneelmakerij verzorgt workshops in de klas voor maximaal 30 leerlingen. Een workshop duurt 90 minuten en de kosten hiervoor bedragen 150 euro per klas. Het is belangrijk dat de leerlingen voorkennis hebben.

Thema
Oriëntatie op je eigen rol in de wereld.

Aansluiting op schoolvakken
Taal, wereldoriëntatie, drama en sociale vaardigheden

21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, informatie vaardigheden, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden

www.toneelmakerij.nl