De Kleine Zeemeermin – Theater Terra

group Groep: 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 55m date_rangePeriode: 03/04/2018 tot 03/04/2018
Schrijf je in

In de oneindig diepe oceaan leefde de Koning van de Zee met een mooie dochter, een zeemeermin met een schitterende stem. Ze droomde vaak over de wereld boven de zeespiegel en wanneer ze daar op haar vijftiende verjaardag eindelijk mag kijken, redt ze een jonge prins van een zinkend schip. Ze wordt verliefd en wil zelf ook mens worden. Wanhopig besluit ze een valse zeeheks om hulp te vragen. Die stemt in om haar benen te geven, maar alleen in ruil voor haar mooie stem. Wanneer het haar niet lukt om de onvoorwaardelijke liefde van de prins te krijgen, zal de zeeheks haar in zeeschuim veranderen en zal ze voor altijd worden vergeten…

Theater Terra is het oudste jeugdtheatergezelschap van Nederland en te zien over de hele wereld. In 2018 brengt Theater Terra DE KLEINE ZEEMEERMIN naar het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. Waar in de tekenfilm en de Broadway-musical, Ariël uiteindelijk haar knappe prins krijgt, is dit in het sprookje van Hans Christian Andersen helemaal niet het geval. Theater Terra’s Kleine Zeemeermin speelt zich af op de bodem van de zee. Deze wonderschone onderwaterwereld komt tot leven door een decor-, poppen- en kostuumontwerp van de topontwerper Joris van Veldhoven, muziek van Fons Merkies en regie van Bruun Kuijt.

Thema
Jezelf zijn, jezelf ontwikkelen, geduldig zijn. Niet te snel hoeven op te groeien.

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld: zoals aardrijkskunde en kunstzinnige oriëntatie: bijvoorbeeld muziek, tekenen en handvaardigheid.

21e eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, kritisch denken, probleemoplosvaardigheden en beslissingen nemen, communiceren, samenwerken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en -competentie), zelfvaardigheden.

Leerdoelen
1. De magie van verbeelding
2. Jezelf ruimte geven om groot te worden
3. Dat film en theater verschillende manieren zijn om verhalen te vertellen
4. Samen beleven, ondergaan van theater, in plaats van zelf doen

www.theaterterra.nl