De Jokkebrokker – Maas theater en dans / WATWEDOEN

group Groep: 3 / 4 / 5 / 6 query_builderTijdsduur: 75m date_rangePeriode: 29/10/2018 tot 29/10/2018
Volgeboekt

Karel Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd gaan zijn trucs steeds vaker ‘mis’.  Balletjes en konijnen verdwijnen écht. Hij begint langzaam te geloven dat hij kan toveren. De circusbaas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan hij rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader normaal doet en dat hij haar vertelt hoe dat goochelen van hem werkt. Hij moet haar de waarheid vertellen. Maar kan hij dat wel?

De jokkebrokker is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen en volwassenen worden eerst apart genomen en getest op hoe goed zij waar en niet waar uit elkaar uit elkaar kunnen houden. Daarna komen zij weer samen om te kijken: wie is kampioen liegen?

Floris van Delft maakte eerder CASH, Toen wij van Rotterdam vertrokken en Sell Me Your Secret bij Maas. De jokkebrokker is zijn eerste werk voor kinderen bij Maas.

Floris van Delft over De jokkebrokker:
“Dit is de leeftijd waarop kinderen het onderscheid tussen fantasie en werkelijkheid door beginnen te krijgen, en dus ook het begrip liegen ontdekken. In een wereld waarin de waarheid niet meer te onderscheiden lijkt van alternatieve ‘facts’ lijkt het me heel leuk om het juist met zo’n jong publiek te hebben over: wat is waar?”

Workshop
Heb jij wel eens een leugen verteld? En was dat een goede of een slechte leugen? In deze workshop gaat het over wanneer liegen wel en wanneer het niet mag. En we kijken hoe dat liegen nou eigenlijk werkt. We goochelen met de waarheid, liegen tot onze neuzen lang zijn en houden een kampioenschap jokken.

Details workshop
De workshop is voor in het speellokaal met een duur van 60 minuten. De kosten bedragen €75,- excl. reiskosten. De workshop is geschikt voor één klas van 30 leerlingen per keer.

Thema
Fantasie vs werkelijkheid / liegen vs waarheid

Aansluiting op schoolvakken
Taal

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken, kritisch denken, communiceren, samenwerken en sociale & culturele vaardigheden.

Leerdoel
De leerlingen krijgen via de voorstelling een blik op de wereld en zichzelf. De leerlingen worden uitgedaagd actief na te denken over de thema’s uit de voorstelling.

 

www.maastd.nl/jokkebrokker