De Grote Pinguïn en Bananenshow – Ardemus Saxofoon Kwartet

group Groep: 4 / 5 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 14/10/2019 tot 14/10/2019
Volgeboekt

Reis mee met het Ardemus Saxofoonkwartet

Ergens op de Zuidpool leven de laatste vier pinguïns van Katona. Ongelofelijk maar waar: ze eten alleen maar bananen. Als de enige bananenboom op de Zuidpool het loodje legt, gaan de pinguïns op reis, op zoek naar een plek waar bananen in overvloed zijn. Ze hebben ontdekt dat die plek bestaat: de bananenstal van Ome Jaap op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. Na een lange en avontuurlijke reis komen ze aan bij Ome Jaaps marktkraam. Maar wat moet Ome Jaap met vier pinguïns? Een grappig en ontroerend verhaal, gespeeld door de vier vrolijk blazende saxofonisten van het Ardemus Kwartet. En het sluit mooi aan bij de Kinderboekenweek met als thema “Reis mee!”.
 Margrith Vrenegoor regie, tekst / Emile Zeldenrust beeld / Teus van der Stelt lichtontwerp / Judith de Zwart kostuums / Har Smeets voice-over

Thema
Reizen, de voorstelling sluit heel goed aan bij de kinderboekenweek!

Aansluiting op schoolvakken
Nederlands, oriëntatie op jezelf en de wereld en kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
54. De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
55. De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
56. De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken, communiceren en sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

www.tivolivredenburg.nl/agenda/de-grote-pinguin-en-bananenshow-6-13-10-2019