De Grote Olympische Spelshow – Lonneke van Leth Dans

group Groep: 4 / 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: 27/01/2020 tot 27/01/2020
Volgeboekt

De Grote Olympische Spelshow is een humoristische dansvoorstelling waarin vier stoere dansers tegen elkaar strijden om de felbegeerde Olympische medaille. Het publiek is onderdeel van een spelshow met als digitale spelshowhost Bart Rijnink (bekend van Het Klokhuis en Mees Kees)!

De leerlingen fungeren als de welbekende hulplijn van het panel. In de flitsend gemonteerde spelshow passeren dancebattles en vragen over belangrijke momenten uit de Olympische sportgeschiedenis de revue. De feiten en weetjes vliegen je om de oren. Dit alles met een dosis humor en een knipoog. Een voorstelling met veel interactie tussen de dansers live op het toneel, de acteur op het scherm en de leerlingen in de zaal.

In De Grote Olympische Spelshow worden verschillende dans- en muziekstijlen gebruikt. In deze voorstelling stimuleren wij jongeren om gezonder te eten en meer te bewegen. Een gezonde leefstijl is heel belangrijk, ook op jonge leeftijd!

De voorstelling duurt 50 minuten en wordt gedanst door 4 stoere professionele dansers: Riccardo Sbrighi, Nicky van Cleef, Thomas van der Linden en David Vermeulen. Deze dansers hebben al in diverse voorstellingen van Van Leth gedanst, zijn zeer expressief en kunnen de door Lonneke bedoelde humor goed in theatrale dans omzetten.

Workshop
Sport vs Dans
Bewegingen uit de sport- en voetbalwereld worden vergeleken met bewegingen uit de danswereld. Met gebruik van multimedia wordt getoond dat sporters eigenlijk dezelfde bewegingen maken als dansers. Sporters zijn een soort dansers op het veld, alleen zij gebruiken hun spieren op een andere manier. Leerlingen maken een eigen choreografie met zelf aangedragen sportbewegingen. Iedereen kijkt natuurlijk naar elkaars resultaat. Onze dansers krijgen het altijd voor elkaar om zelfs de minst actieve leerlingen met veel enthousiasme aan het ´dansen´ te krijgen.

We hanteren de werkvormen Zien-samenwerken-presenteren

Details workshop
In aanvulling op het bezoek aan de voorstelling kan een workshop van 1 uur geboekt worden. Twee dansers van Lonneke van Leth komen op school. De prijs van deze workshop is €200,- voor een klas van maximaal 30 leerlingen. Het leerdoel is samen met de dansers ontdekken hoe je een sport kunt gebruiken om tot een choreografie te komen. Boekingen gaan altijd in overleg met de leerkracht om te bepalen wat geschikt is voor welke klas. Workshops worden aangepast aan het leeftijdsniveau van de groep.

Thema
Sport, geschiedenis, winnen en verliezen, samenwerken

Aansluiting op schoolvakken
Geschiedenis, oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie, bewegingsonderwijs

Aansluiting op kerndoelen
Kerndoel 54: De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
Kerndoel 55: De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.

21e eeuwse vaardigheden
Communiceren, samenwerken en sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel
Plezier in bewegen, belang van gezonde leefstijl, omgaan met verlies en samenwerken

 

www.lonnekevanleth.nl/286617_nieuwe-jeugdvoorstelling-de-grote-olympische-spelshow-8