De Geniale Mislukte Oerknalvoorstelling (Geannuleerd) – Slagwerk Den Haag i.s.m. Wouter van Reek

group Groep: 3 & 4 / 5 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: 12/09/2016 tot 12/09/2016
Schrijf je in

Het heelal is begonnen met een knal… Maar waar die knal vandaan kwam, dat weet eigenlijk niemand. Slagwerk Den Haag gaat samen met tekenaar Wouter van Reek – bekend van o.a. Keepvogel – toch op zoek naar het antwoord. De geniale mislukte oerknalvoorstelling is een ware belevenis voor jong en oud.

Niemand is slim genoeg voor het antwoord op die ene grote vraag, dus eigenlijk kan het alleen maar mislukken. Of toch niet? Slagwerk Den Haag heeft de hulp ingeroepen van Wouter van Reek. Slagwerk Den Haag heeft verstand van alles wat met oergeluiden te maken heeft. En Wouter van Reek heeft verstand van tekenen. De veranderende klanken – de muziek is speciaal voor deze voorstelling geschreven door Bart de Vrees – zet Wouter voor de ogen van alle luisteraars in de zaal om in beeld.

Wouter tekent een kleine robot, Nonotte. Die is zó nieuwsgierig dat ze zelfs voor de moeilijkste vragen niet bang is. Nonotte sleurt iedereen mee, het hele heelal door: van onze eigen maan tot de ringen van Saturnus, van rode reuzen tot witte dwergen, en van sterrenstelsels tot supernova’s. Ze gaat op zoek naar de rand van het heelal. Maar wat als ze echt bij de rand komt? Wat als ze te nieuwsgierig is om te stoppen?

Thema
De oerknal

Aansluiting op schoolvakken
Wetenschap & technologie, kunstzinnige oriëntatie & muziek

21-eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, leven en werken, zelfvaardigheden

Leerdoel
De voorstelling draait om muziek én om exacte wetenschap. Leerlingen:

  • vergroten hun kennis over heelal
  • vergroten hun nieuwsgierigheid naar het onontdekte
  • vergroten hun inzicht in het beeldend vermogen van muziek van nu
www.slagwerkdenhaag.nl