De Gebroeders Leeuwenhart – NTjong

group Groep: 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 90m date_rangePeriode: 18/11/2019 tot 18/11/2019
Geannuleerd

Astrid Lindgren schreef deze indrukwekkende jeugdroman in 1973. NTjong presenteert een nieuwe theaterversie van dit avontuurlijke en ontroerende verhaal over verlies, dood, liefde en troost. Deze roman is uitgegroeid tot een wereldklassieker die steeds opnieuw het publiek weet te raken en te ontroeren. Voor veel kinderen het mooiste boek dat ze ooit lazen, droevig, fantasierijk en meeslepend.

De Gebroeders Leeuwenhart vertelt over de onbreekbare band tussen twee broers. Jonathan en zijn jongere broer Kruimel zijn onafscheidelijk. Dat Kruimel ziek is en niet lang meer leeft maakt hun onderlinge liefde nog sterker. Samen bedenken ze een fantasiewereld vol kampvuren, ridders en heldendaden. Samen als de Gebroeders Leeuwenhart redden ze de mensen van terreur en onderdrukking. In hun gevecht tegen de dictator Tengil en zijn bloeddorstige draak krijgen de broers te maken met verraad, opoffering en verlies. Maar de broers blijven altijd bij elkaar …

Workshop
U kunt tegen vergoeding een theaterproject boeken waarin leerlingen ‘gedropt’ worden in het Bramendal. Via allemaal verschillende theatrale- en filosofische opdrachten moeten de leerlingen onderzoeken of ze ‘de vijand’ te slim af kunnen zijn. Wie vertrouw je en moet je misschien zelf iemand verraden of afscheid nemen om weer thuis te kunnen komen.

Details workshop
De workshop vindt in overleg in het theater of op school plaats en duurt 60-90 minuten. Max. 30 leerlingen en prijs is nader te bepalen.

Thema
Broederliefde, verraad, opoffering, verlies

Aansluiting op schoolvakken
Nederlands, oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
34, 35, 37, 54 en 55

21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken en sociale & culturele vaardigheden

www.hnt.nl/educatie

“Toen ik de gebroeders Leeuwenhart voor het eerst las op mijn achtste was ik net als de hoofdpersoon Kruimel diep onder de indruk van alle avonturen op leven en dood die de broers samen meemaken. Toen ik het een paar jaar geleden herlas werd ik vooral geraakt door de overgave waarmee Jonathan zijn kleine broer over Nangijala vertelt. Die overgave is de sleutel geworden voor deze voorstelling. Het gaat over mensen die leren te leven met de dood.”

Regisseur Casper Vandeputte