(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

De Gebroeders Leeuwenhart – NTjong

group Groep: 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 90m date_rangePeriode: 16/09/2020 tot 16/09/2020
Geannuleerd

De Gebroeders Leeuwenhart vertelt over de onbreekbare band tussen twee broers. Jonathan en zijn jongere broer Kruimel zijn onafscheidelijk. Dat Kruimel ziek is en niet lang meer leeft maakt hun onderlinge liefde nog sterker. Samen bedenken ze een fantasiewereld vol kampvuren, ridders en heldendaden. Samen als de Gebroeders Leeuwenhart redden ze de mensen van terreur en onderdrukking. In hun gevecht tegen de dictator Tengil en zijn bloeddorstige draak krijgen de broers te maken met verraad, opoffering en verlies. Maar de broers blijven altijd bij elkaar …

Astrid Lindgren schreef deze indrukwekkende jeugdroman in 1973. HNTjong presenteert een nieuwe theaterversie van dit avontuurlijke en ontroerende verhaal over verlies, dood, liefde en troost. Deze roman is uitgegroeid tot een wereldklassieker die steeds opnieuw het publiek weet te raken en te ontroeren. Voor veel kinderen het mooiste boek dat ze ooit lazen, droevig, fantasierijk en meeslepend.

Thema
Broederschap, verlies, verbeelding

Aansluiting op schoolvakken
Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
34, 35, 37, 54 en 55

21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken en sociale & culturele vaardigheden

Workshop
Leerlingen komen terecht in hun eigen dal. Via allemaal verschillende theatrale- en filosofische opdrachten moeten de leerlingen onderzoeken hoe ze hun eigen ‘perfecte’ dal in zouden richten en hoe belangrijk verbeelding en ‘de fantasie’ voor hen is. 

Locatie
Op school of in het theater

Duur
90 minuten

Kosten
Kosten in overleg

www.hnt.nl/pQ2AHv/educatie-interactie/primair-onderwijs

“Toen ik de gebroeders Leeuwenhart voor het eerst las op mijn achtste was ik net als de hoofdpersoon Kruimel diep onder de indruk van alle avonturen op leven en dood die de broers samen meemaken. Toen ik het een paar jaar geleden herlas werd ik vooral geraakt door de overgave waarmee Jonathan zijn kleine broer over Nangijala vertelt. Die overgave is de sleutel geworden voor deze voorstelling. Het gaat over mensen die leren te leven met de dood.”

Regisseur Casper Vandeputte