(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Circus Charms – Frank en René Groothof met Ensemble SeaSession

group Groep: 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 15/12/2020 tot 15/12/2020
Geannuleerd

Frank en René Groothof zijn terug in dit wervelende muzikale circus, een familievoorstelling waarin tegendraadse onzin de hoofdrol speelt. Ze gaan aan de haal met de krankzinnige verhalen van Ruslands grootste absurdistische schrijver Daniil Charms. Vechtend, spelend, ruziënd en zingend rollen ze door de piste. Geen circus is compleet zonder live muziek!

Seasession speelt stevige muziek van Revolutionaire Russen uit de jaren ‘20.
Frank en René zijn spreekstalmeesters van een variété-avond vol muziek, sketches, circus-acts en film. Ze zijn echter vooral met elkaar bezig, op allerlei manieren. Vertellen elkaar verhalen, sprookjes, maken ruzie. Broedertwist en broederliefde strijden om aandacht. Iedere keer als zij een act aankondigen, of het nou acrobaten-, clowns- of trapeze-acts zijn, komt het orkest op of worden er rare filmpjes gedraaid. De muziek is nieuw, anders, expressief en soms verstild en wordt uitgevoerd door 8 bevlogen musici. Frank en René gaan klieren. Ondanks hun ergernis over het orkest raken de broertjes gefascineerd door de muziek. Ze willen meedoen. Samen met het orkest zingen ze met volle overgave Russische liederen, die volkomen absurd zijn. Hierna denken de musici het pleit gewonnen te hebben: zij gaan zich bemoeien met het vervolg. De Russische hoornist draagt een gedicht voor, de slagwerker voert een acrobatische act uit vooraan op het podium. Uiteraard nemen Frank en René het weer over door rotzooi te trappen en chaos te creëren.

Concept: Pauline Post
Regie, spel en zang: René Groothof, Frank Groothof
Tekstbewerking: René Groothof
Animatiefilms: Sjeng Schupp
Decor en kostuums: Lynne Leegte
Muziek: Russische kamermuziek uit de jaren ‘20 : Mosolov, Zhivotov, Deshevov, Babadjanian
Eindregie: Aike Dirkzwager

Thema
wervelend muzikaal circus waarin tegendraadse onzin de hoofdrol speelt

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Kerndoel 55
De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren

Kerndoel 56
De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed

21e eeuwse vaardigheden
creatief denken, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel(en)
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

Circus Charms van Frank en René Groothof is speels, mal, lief en mooi

★★★★★ De Volkskrant