ChitChat – Maas theater en dans

group Groep: 1 / 2 / 3 / 4 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: 11/02/2019 tot 11/02/2019
Schrijf je in

Padaboempats, klabam, poink, klonk, auw.
In dit virtuoze dansduet botsen twee meisjes er grappig op los. Ze giebelen, schaterlachen, proesten, spelen, zijn stout, kletsen, dansen, stoeien, valstrikken, vechten en maken het weer goed. Onafscheidelijk en dan weer los….

Charlotte Goesaert en Karolien Verlinden spelen in ChitChat kleutervriendinnen. Als een twee-eenheid bewegen ze, elkaar imiterend, alles samen, en daarna weer kibbelend uit elkaar. De twee zijn roekeloos tegen elkaar en de wereld, maar dan op zandbakniveau. Ze maken een duet met zelfgemaakte klanken, gekoppeld aan bewegingen, van heel wild tot heel zacht. De geluiden en muziek van Joost Maaskant beginnen als klankgedicht en eindigen als rockopera.

Karolien en Charlotte over ChitChat
“Wij zijn zelf nogal wild en lomp en merken dat ons impulsieve gedrag soms wordt gecorrigeerd. Daarom lijkt het ons fijn om juist al die dingen te doen die we in het echte leven niet mogen. Er is geen barrière op het toneel. We creëren op speelse wijze een uitlaatklep voor al onze gekke opwellingen. Het is mooi als we verrast worden door iets onvoorspelbaars, en we dat kunnen laten bestaan.”

Workshop
Bij ChitChat wordt een actieve dansworkshop ontwikkeld met een grote rol voor geluid. Deze workshop kan op school en in het theater gegeven worden.

Details workshop
Locatie van de workshop is in de klas of in het theater (in overleg). De duur van de workshop is 50 minuten voor €75,- per lesuur. Maximale capaciteit: 30.
Er is geen voorkennis vereist.

Thema
samen vs. alleen, vriendschap, gelijk & verschillend zijn, klanken

Aansluiting op schoolvakken
Nederlands, kunstzinnige oriëntatie, bewegingsonderwijs

Aansluiting op kerndoelen
54. De leerlingen leren beelden, taal, muziek en beweging te gebruiken, om er gevoelens mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden en zelfregulering.

Leerdoelen
Hoe komt menselijke communicatie tot stand en wat betekent vriendschap hierin.

www.maastd.nl/voorstelling/chitchat

“Hun snelle klanktaal is briljant en ook hun gelijke bewegingen. Ze zijn meesters in exact hetzelfde doen en dan snel variëren. Met herhalende patronen en geluiden kunnen ze heel grappig spelen. Onder het kijken wil je zelf ook meedoen, hinkelen en springen. ”

Moniek Merkx