Cellostorm – Cello8ctet Amsterdam

Terug place
group Groep: 3 / 4 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 08/05/2017 tot 08/05/2017
Schrijf je in

Duif gaat op zoek naar vrienden. Zij vliegt over oerwouden, steppen, zeeën, woestijnen en beleeft grote avonturen met vreemde vogels en rare snuiters. Maar een vriend vindt ze niet. Winden voeren haar mee naar koude oorden. Bibberend, moe en heel alleen strijkt Duif neer in de sneeuw op de Noordpool. Dat klinkt treurig maar het komt wel eens voor dat er zomaar iets onverwachts gebeurt…

Cellostorm is een beeldende voorstelling over eenzaamheid en vriendschap, zonder woorden maar met veel humor en met muziek uit de hele wereld. Van Franz Schubert tot Philip Glass, van Emile Waldteufel tot John Adams en van Alberto Ginastera tot Astor Piazzolla, gespeeld door de acht cellisten van het Cello8ctet Amsterdam. Cellostorm speelt al sinds 2012 met veel succes.

Workshop op school
De muzikale workshop in de klas wordt gegeven door professionele musici en/of vakdocenten. Tijdens de workshop krijgen de leerlingen een actieve rol. Leerkrachten kunnen vooraf kiezen uit een aantal muzikale of buitenmuzikale thema’s die behandeld kunnen worden bij de workshop. Bij Cellostorm kan gekozen worden uit:

Muzikale thema’s:
• De Cello
• Alledaagse en dierengeluiden uit een cello
• Octet van exact dezelfde instrumenten

Buitenmuzikale thema’s:
• Op reis gaan
• Verschillende landschappen
• Ontmoetingen
• Vriendschap
• Verliefd zijn

Details workshop
De workshop vindt plaats op school en duurt 45 minuten. De kosten bedragen €80,- per groep (één klas).

Thema
Op reis gaan, verschillende landschappen, ontmoetingen, vriendschap & verliefd zijn.

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21-eeuwse vaardigheden
Luisteren en leren verwoorden van gedachten, leven en werken,  persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en – competentie).

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

www.tivolivredenburg.nl/educatie