(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

CELLOSTORM – Cello Octet Amsterdam

group Groep: 5 / 6 / 7 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 07/06/2021 tot 07/06/2021
Schrijf je in

Duif is eenzaam en gaat op zoek naar vrienden. Duif vliegt over oerwouden, steppen, zeeën, woestijnen en beleeft grote avonturen met vreemde vogels en rare snuiters. Maar een vriend vindt ze niet. Winden voeren haar mee naar waar het koud is. Bibberend, moe en heel alleen strijkt Duif neer in de sneeuw op de Noordpool. Dat klinkt treurig, maar het komt wel eens voor dat er zomaar iets onverwachts gebeurt…

Deze prachtige woordloze voorstelling is tijdloos en geschikt voor iedereen, ook voor leerlingen van het Speciaal Onderwijs.

Cellostorm is een theatraal concert. Een beeldende voorstelling over eenzaamheid en vriendschap, zonder woorden, met veel humor en poëzie. Met muziek uit de hele wereld van Schubert, Glass, tot Piazzolla, Ginastera en Adams.

Cello Octet Amsterdam: Alistair Sung, Claire Bleumer, Esther Torrenga, Genevieve Verhage, Rares Mihailescu, René van Munster, Sanne Bijker en Sanne van der Horst
Concept en regie: Dagmar Slagmolen
Vormgeving en kostuums: Dieuweke van Reij
Lichtontwerp: Desirée van Gelderen
Techniek: Saskia Koenders

CELLO OCTET AMSTERDAM is een uniek en veelzijdig ensemble dat nationaal en internationaal een begrip is geworden. Cello Octet Amsterdam staat voor bijzondere samenwerkingen en programmeert bijzonder veelzijdig. Het staat voor nieuwe muziek en werkt met de meest markante componisten van nu. Het octet heeft meer dan 70 wereldpremières uitgevoerd waarvan de meeste speciaal voor het octet zijn geschreven.

Thema
vriendschap

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

Kerndoel 55
De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren

Kerndoel 56
De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed

21e eeuwse vaardigheden
kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel(en)
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

Workshop
De workshop zal gaan over de muziek, de instrumenten, de musici en de thema’s uit de voorstelling.
Er wordt ook samen muziek gemaakt. Voor Cellostorm is zelfs een liedje geschreven dat wordt ingestudeerd met de kinderen. Zie het educatiemateriaal.
Dat wordt na afloop van het schoolconcert ook gezongen onder begeleiding van de cellisten.

Locatie, duur & kosten
Een workshop in de klas duurt 45 minuten en kost maximaal € 75,-.
Als er meerdere workshops afgenomen worden door een school, zal er korting gegeven worden.

www.cellooctet.com