Bye bye baby – Maas theater en dans

group Groep: 7 / 8 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 01/04/2019 tot 01/04/2019
Schrijf je in

Bye Bye Baby is een voorstelling over de dag dat je afscheid neemt van je grenzeloze fantasie. Niemand kan eraan ontsnappen: de onvermijdelijke overgang van kindertijd naar puberteit. Het is het moment dat je imaginaire vriendje niet meer mee mag naar verjaardagfeestjes. Dat je de knuffels van het bed haalt en in een doos op zolder wegstopt. Dat je de geheimtaal met je buurjongen vergeet. Dat je je begint te schamen voor dagdromen waarin je kunt vliegen en met de dieren kunt praten. Maar wat als het je niet lukt om je fantasie te doden?

Bye Bye Baby is een fysiek spektakel voor 10+. De voorstelling zit vol illusies die ontmaskerd worden: van simpele goocheltrucjes tot grootse effecten met rook en glitters. De speelvloer is bedekt met een enorm springkussen. Wat als je wilt springen, maar je van jezelf moet blijven staan?

Nastaran Razawi Khorasani over Bye Bye Baby: In Bye Bye Baby blijft Nastaran steken tussen twee werelden in, tussen een ongebreideld imaginair universum en een nuchtere down-to-earthmentaliteit. Nastaran: “Tijdens onze prepubertijd zetten we onze eerste stappen naar volwassenheid. We gaan op zoek naar wie we later willen zijn.  De zoektocht begint met het zetten van een streep door wie we waren. Het liefst zouden we dat met potlood willen doen, zodat we de streep nog kunnen uitgummen. Maar als onze vriendjes meekijken, gebruiken we een dikke zwarte stift.”

Persquotes over eerder werk van Nastaran: “Een waanzinnige trip van een acteerfenomeen met een ongebreidelde fantasie” (Cobra).  “Een geniale show met geïmproviseerde special effects en slapstickspel” (Cleeft)

Workshop
Voel jij je wel eens kinderachtig? Speel je liever met je telefoon dan buiten op het pleintje? Of zit je het liefst nog met je hoofd in de wolken? In deze workshop kan het allemaal. We rekenen af met onze kindertijd en vieren de fantasie. We schijnvechten met onze denkbeeldige vriendjes, gummen onze kindertijd uit en maken een spetterende dans van onze toekomstdromen. Laat je knuffels thuis en spring met ons de prepubertijd in.

Details workshop
De workshop heeft een duur van 60 minuten en is geschikt voor 30 leerlingen. Maas theater en dans geeft de workshop in het speellokaal op school voor €75,- excl. reiskosten.

Thema
identiteit / fantasie / coming-of-age / puberteit

Aansluiting op schoolvakken
taal en maatschappijleer

Aansluiting op kerndoelen
55 en 56 (kerndoelen leergebied kunstzinnige oriëntatie)

21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden en zelfregulering.

Leerdoelen
De leerlingen krijgen via de voorstelling een blik op de wereld en zichzelf. De leerlingen worden uitgedaagd actief na te denken over de thema’s uit de voorstelling.

www.maastd.nl/byebyebaby