(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Buurmans Keukenparade – Andreas Denk & Plan d-

group Groep: 2 / 3 / 4 / 5 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: 12/04/2021 tot 13/04/2021
Schrijf je in

Een wervelende spicy kook-dans-show over de ultiem lekkerste gerechten uit de wereldkeuken. In welk land mag je slurpen aan tafel? Hoe smaakt vergeten groenten? Is drakenfruit echt gevaarlijk en wat betekent: “de liefde gaat door de maag?”

Plan d- gaat in Buurmans Keukenparade op zoek naar de keuken en de eetgewoontes van de buren. Het hele toneel is een melting pot van geuren, kleuren en smaken. In deze grote wereldkeuken vertellen wij de verhalen over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous versus een gehaktbal. Koken verbindt culturen en koek en taart is voeding voor de ziel.

Twee dansers ontdekken de ultiem lekkerste recepten van de wereld. In een smakelijke ontdekkingstocht door de wereldkeuken vinden ze een scala aan gerechten en gebruiken die iets vertellen over de bewoners en het land van herkomst. In deze keuken vieren wij de wereldkeukenvrede door samen te eten en te leren van elkaars gebruiken en gekkigheden.

Over het gezelschap
Choreograaf, danser en decorontwerper Andreas Denk maakt met zijn plan d- professioneel en aansprekend danstheater voor een breed publiek: kinderen, jongeren en volwassen. Verhalen van mensen en bijzondere ruimtes inspireren hem tot het maken van voorstellingen die herkenbaar worden doordat ze de absurditeit van de hedendaagse mens en de situaties waarin deze verzeild raakt, blootleggen. Zo hoopt hij zijn publiek op een andere manier te laten kijken naar de wereld waarin wij leven. En hen tevens een handvat aan te reiken om de moeilijke aspecten van het moderne bestaan te kunnen relativeren. Daarom benadert Andreas Denk de tragiek van zijn personages altijd met de nodige (absurde) humor. Op die manier weet hij zijn publiek te vermaken, maar zeker ook te raken.

Thema
Koken, eetgewoontes en het voedsel uit verschillende culturen verwerkt in een wervelende dansvoorstelling.

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie, Bewegingsonderwijs

Aansluiting op kerndoelen
37. De leerlingen leren zich te gedragen vanuit respect voor algemeen aanvaarde waarden en normen.
54. De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
55. De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
57. De leerlingen leren op een verantwoorde manier deelnemen
aan de omringende bewegingscultuur en leren de hoofdbeginselen van de belangrijkste bewegings- en spelvormen ervaren en uitvoeren.
58. De leerlingen leren samen met anderen op een respectvolle manier aan bewegingsactiviteiten deelnemen, afspraken maken over het reguleren daarvan, de eigen bewegingsmogelijkheden inschatten en daarmee bij activiteiten rekening houden.

21e eeuwse vaardigheden
kritisch denken, creatief denken, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel(en)
De educatie van plan d- vertrekt vanuit zes pijlers:
1) Omgaan met vluchtig contact/snelle karakter/minder tijd voor elkaar
2) Angst voor het falen
3) Duurzaamheid
4) Opkomen voor jezelf/zelfredzaamheid
5) Vrienden maken & samenwerken
6) Actualiteit

Workshop
Een dansworkshop met elementen die ook voorbij komen in de voorstelling. De inhoud sluit aan op de thematiek van Buurmans Keukenparade.

Locatie
Op school

Duur 
60 minuten

Kosten
Kosten binnen een straal van 50 km vanaf Amsterdam €150 daarbuiten €175 per workshop.