Bruno wordt een superheld – MaxTak

group Groep: 3 / 4 / 5 / 6 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 28/01/2019 tot 28/01/2019
Volgeboekt

Bruno is net verhuisd. Gelukkig heeft hij twee nieuwe vriendjes gevonden. Samen bouwen ze een mooie hut. En dan, als het donker wordt, gebeurt er iets bijzonders. Bruno verandert in superheld Bruino. In bruine kleren en met bruine verf, durft hij alles. Hij verft de fietsen van de grootste pestkoppen van de school bruin. En hij kan zijn overleden opa nu weer ontmoeten. Elke avond wacht opa op hem, zittend op een steen. Hij vertelt Bruno over zijn heldendaden. Ze praten en ze lachen samen, totdat de zon weer opgaat. Hij beseft nu dat de dood helemaal niet eng is. In zijn herinnering zal zijn opa altijd voortleven.

Bruno wordt een superheld is de nieuwste familievoorstelling van MaxTak voor iedereen vanaf zes jaar. De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van de Noorse schrijver Håkon Øvreås, bekroond als beste Noorse kinderboek en winnaar van de Zilveren Griffel. Simon van der Geest, bekend van de boeken Spinder en Dissus, schrijft de tekst en de liedjes. Helge Slikker (bekend van de soundtrack van Kauwboy) componeert de muziek en Hans Thissen (o.a. Pudding Tarzan en De Gruffalo) doet de regie.

De voorstelling wordt gespeeld door een zeskoppig ensemble van acteurs en musici, die het publiek meenemen in een verrassende mix van hilarische scènes, ontroerende liedjes en opzwepende muziek. O.a. met Marijn Klaver (bekend van het t.v. programma Klokhuis) in de rol van Bruno.

Workshop

Workshop deel 1: Opa en oma heldenlied
De kinderen praten met elkaar over hun opa en oma, of een ander held/heldin. Ze maken een heldenlied en presenteren dit, onder begeleiding van een acteur.

Workshop deel 2: Maak muziek mee!
Op speelse wijze leren de kinderen meer over muziekinstrumenten, over ritme en over melodie. Ze ontdekken waar je allemaal muziek op kan maken en zetten hun heldenlied op muziek, onder begeleiding van een professionele muzikant.

Leerdoelen: thematiek van de voorstelling – verlies en afscheid – bespreekbaar maken en omzetten in iets positiefs, nl. een heldenlied.

Details workshop
De workshop heeft een duur van 60 minuten en wordt gegeven op school of in de klas.

Aansluiting op schoolvakken
muziek, drama, vreedzame school, taal (rijmen en onder woorden brengen van gevoelens)

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken, probleem oplossen, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden.

Leerdoel
Verlies en afscheid bespreekbaar maken, zelf leren theater en muziek te maken.

 

www.maxtak.nl