(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Broerszussen – ISH Dance collective

group Groep: 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 55m date_rangePeriode: 08/02/2021 tot 23/03/2021
Geannuleerd

Laat je verrassen door breakdance, popping, hip hop en ga mee in het verhaal van twee broers en een zus. Wat betekent het om de oudste, middelste of jongste te zijn?

Broers en zussen, je kiest ze niet uit.. maar je bent wel levenslang met elkaar verbonden. Soms zijn het vertrouwelingen, soms rivalen. Zonder je broer of zus zou je een ander persoon zijn. Hun  invloed is zó groot op je leven, dat je je er wel bewust van moet zijn. Want als je weet hoe die invloed werkt, dan weet je hoe je zelf werkt.

In het kader van ISH lab maakte choreograaf Carl Refos een preview van Broerszussen waarin hij bewees jonge kijkers te boeien met zijn humor, energie en eigenzinnigheid. Deze preview won een plek in de finale in De Krakeling tijdens Theaterfestival Nederland in 2017.

Over het gezelschap
Een collectief van eigenwijze individuen. Sinds 2000 verbindt ISH mensen door hen te verrassen. Skills van de straat gaan de verbinding aan met gevestigde kunstvormen. Op innovatieve wijze slaan de voorstellingen, op maat gemaakte showcases en educatieprojecten van ISH een brug tussen kunstvormen, disciplines en culturen. ISH gelooft niet in grenzen en heeft een manier van werken die mensen bij elkaar brengt, dromen uit laat komen en resulteert in fantastische voorstellingen. Normaal voor jongeren en volwassenen, maar dit keer speciaal voor het primair onderwijs.

Thema
Familiebanden, broers, zussen, breakdance, hiphop, popping

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie, Bewegingsonderwijs

Aansluiting op kerndoelen
34. De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.
54. De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
58. De leerlingen leren samen met anderen op een respectvolle manier aan bewegingsactiviteiten deelnemen, afspraken maken over het reguleren daarvan, de eigen bewegingsmogelijkheden inschatten en daarmee bij activiteiten rekening houden.

21e eeuwse vaardigheden
kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden, zelfregulering

Leerdoel(en)
Identificatie en samen beleven.

Workshop
ISH biedt op aanvraag en eigen wensen een skill workshop , dit kan breakdance, hiphop of poppin ’n lockin zijn. In een workshop worden de grondbeginselen van een dansdiscipline geleerd. Extra informatie is op te vragen.

Locatie, duur & kosten 
In overleg met het gezelschap via educatie@ssbu.nl

www.ishdancecollective.com/educatie