Boef – Maas theater en dans

group Groep: 1 / 2 / 3 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 28/10/2019 tot 28/10/2019
Schrijf je in

Boef is een boevenavontuur voor kleuters. Met zwarte maskers, grappige mimetechniek en simpele omdraaiingen nemen de spelers de kinderen mee in een eenvoudige puzzel. Wie is de echte boef? Wat is de juiste sluiptechniek en hoe kan je de politie helpen?

Twee houtje-touwtje-detectives geven een masterclass ‘boef’. Met fantasie, humor en slapstick brengen Lisa Groothof en Dwayne Toemere (eerder samen bij Maas in Eitje) een spannende whodunit.

Lisa Groothof over Boef
“Ik wilde een stoer avontuur maken voor kleuters. Mijn grootste inspiratiebron is mijn eigen kleuter en wat hij leuk en eng vindt. Hij houdt van stoeien en vechten en ik ook trouwens. Zelf geniet ik thuis op de bank erg van spannende films, die spanning zit ook in de voorstelling. En het leuke is: je hebt helemaal niks nodig.”

Dwayne Toemere over Boef
“Kleuters reageren tijdens een voorstelling open en eerlijk, daar kunnen wij als volwassenen veel van leren. Met Boef gaan Lisa en ik op een hele doorzichtige manier in de huid van een boef kruipen. Met veel speelse energie nemen we de kinderen mee in onze wereld. Zonder dat er iets gestolen hoeft te worden, maar gewoon door te spelen.”

Workshop 
Hoe sluipt een boef als hij bang is? Hoe vang je handen die alles willen stelen? En wie verzint het slimste plan om de politie om de tuin te leiden. In deze workshop gaan we op zoek naar de boef in ons zelf. We mimen ons door een spannend boevenavontuur en eindigen in een spectaculaire boevenvang act.

Details workshop
De workshop wordt (in overleg) enkele dagen voor de voorstelling op school (speellokaal) of voor de voorstelling in het theater gegeven. De duur van de workshop is 60 minuten voor €75,- excl. reiskosten.
Maximale capaciteit: 30 leerlingen.

Thema
Spanning, avontuur, goed vs fout, verbeelding

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie, bewegingsonderwijs

Aansluiting op kerndoelen
Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren
Kerndoel 55
De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren

21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken en sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel
Kleuters op een speelse manier na laten denken over goed en fout

www.maastd.nl/voorstelling/boef