(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Blauw van jou – Het Filiaal theatermakers

group Groep: 1 / 2 / 3 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 15/03/2021 tot 17/03/2021
Schrijf je in

Blauw van jou
een poëtische, grappige schoolvoorstelling voor in het speellokaal

Nadia groeit op, afgezonderd in een huisje. Alles is er blauw en Nadia is er gelukkig. Haar vader weet dat blauw de kleur is van verstand en vertrouwen. Soms gaan ze samen naar buiten. Ook daar wil vader dat Nadia alleen maar blauw ziet. Dat is voor haar eigen bestwil, vindt vader, maar dat is hard werken voor hem!

Op een ochtend glipt er onverwacht een marter naar binnen. Hij vertelt Nadia over de andere kleuren, buiten. Die avond droomt ze over de wereld waar marter over vertelt.  Nadia wordt nieuwsgierig en sluipt ‘s nachts naar buiten. Haar vader had gelijk, alles is donkerblauw, nachtblauw. Marter geeft niet op en laat Nadia zien dat de wereld veel kleurrijker is dan zij dacht.

Blauw van jou is een voorstelling met (poppen)spel en liedjes over nieuwsgierigheid en veerkracht. Simpel en inventief vormgegeven, zodat het in een speellokaal past.

Mirthe Klieverik is al vele jaren als actrice te zien bij Het Filiaal theatermakers. Dit is haar eerste regie bij ons. Rosa Weekers en Tomer Pawlicki spelen de rol van Nadia en de vader/marterpop. Alle muziek is gecomponeerd door singersongwriter Jasmin Godoy.

concept & regie Mirthe Klieverik
tekst Eva Gouda
muziek Jasmin Diaz Goya
vormgeving Lidwien van Kempen
cast Rosa Weekers en Tomer Pawlicki

Thema
Veerkracht, loslaten en nieuwsgierigheid

Aansluiting op schoolvakken
Oriëntatie op jezelf en de wereld, Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
54 en 55

21e eeuwse vaardigheden
kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden, zelfregulering

Leerdoel(en)
Kunst is broodnodig voor het kinderbrein; het biedt de mogelijkheid om door verschillende brillen naar de wereld te kijken. Het prikkelt je verbeeldingskracht en helpt je om flexibel in het leven te staan. Goed kunstonderwijs is daarbij noodzakelijk. Daarom ontwikkelen we bij het Filiaal theatermakers met veel zorg en precisie rond elke voorstelling kunsteducatie voor het onderwijs. Niet alleen om leerlingen en leerkrachten voor te bereiden op een theaterervaring, maar ook om bij te dragen aan de ontwikkeling van het creatief vermogen en 21e -eeuwse vaardigheden.

Workshop
Er zijn twee workshops bij deze voorstelling.

TheaterLab (voorbereidend)
Een Filiaal theaterdocent maakt kennis met de klas en bereidt de kleuters op speelse wijze voor op het bezoek aan de voorstelling. Wat is dat eigenlijk theater? Wat doe je als je publiek bent? De voorstelling is het uitgangspunt, de leerlingen maken alvast kennis met thema’s die ze kunnen herkennen tijdens het kijken naar Blauw van jou.

KleurenLab in de klas
In onze FiliaalLabs dagen we leerlingen uit een open houding aan te nemen, nieuwsgierig te zijn, vragen te stellen en onderzoek te doen. Onder begeleiding van een kunstdocent onderzoeken de leerlingen het fenomeen kleur. Zie je binnen andere kleuren dan buiten? De basis van veel kleuren komt uit de natuur: planten, stenen en zelfs beestjes geven ons kleur. Kan jij zelf blauw (of een andere kleur) maken? We onderzoeken de eeuwenoude traditie van kleur maken.

Locatie
In de klas

Duur
45 minuten

Kosten
€ 65,-