Blauw gras – Theatergroep Wie Walvis

group Groep: 5 / 6 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: 15/04/2019 tot 15/04/2019
Volgeboekt

Op een boerderij waar blauw gras wordt gemaakt wonen opa, moeder, zoon Woody en dochter Sue. Iedere dag speelt opa op zijn banjo en zingt de familie met elkaar over het leven. Allemaal hebben ze grote dromen, maar veel gebeurt er niet op het platteland. Op een dag wordt de familie opgeschrikt door de komst van een vreemd huisje dat plots op het erf staat. Het ruikt naar onbekend eten en er klinkt rare muziek. Wie woont daar? Wat moet dat? Ga weg! De vreemdeling met zijn gekke geluiden en gewoontes is niet welkom. Alles wordt uit de kast gehaald om hem het leven op deze plek onmogelijk te maken.

Blauw Gras is een vrolijke voorstelling vol bluegrass-muziek, over de angst voor het vreemde en de nieuwsgierigheid naar het onbekende.

Workshop op school
Yeehaa, swingend de klas door! In deze actieve workshop maakt de klas een eigen bluegrass nummer én videoclip met een muzikant uit de voorstelling.

Details workshop
Het bezoek aan TivoliVredenburg kan worden voorbereid of afgesloten met een workshop in de klas, met een duur van 90 minuten. Kosten hiervoor bedragen €175 per klas. Deze workshop kan zowel voor als na het bezoeken

Deze workshop kan zowel voor als na het bezoeken van de voorstelling worden geboekt

Thema
Buitensluiting, vreemdeling, welkom voelen, angst voor het onbekende

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken en sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

 

www.tivolivredenburg.nl/educatie