Binnenbeest – De Dansers

group Groep: 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 query_builderTijdsduur: 55m date_rangePeriode: 04/03/2019 tot 05/03/2019
Schrijf je in

Soms verander ik in een elegant, vrij veulen dat door de weide galoppeert, even helemaal niet meer mezelf. Andere keren word ik een ondeugende aap en hang ik in de gordijnen. Heel af en toe zie ik dat ook bij andere mensen om me heen. Ken je dat? Een grommende beer, een sierlijke zwaan of juist een vrolijk huppelend geitje? Maar bij de meeste grote mensen wordt hun Binnenbeest weggestopt, tam gemaakt en opgesloten. Dat is toch zielig? Red het Binnenbeest!

In Binnenbeest zijn vijf grote mensen op wetenschappelijke wijze bezig met water, glazen en een schoolbord. Maar het lukt ze steeds minder goed om hun instincten te onderdrukken. Machinale patronen-dansen veranderen in dierlijke bewegingen, dromerige muziek mondt uit in swingende flamenco en de glazen vliegen door de lucht. Controle versus impulsiviteit en orde versus chaos.

Binnenbeest is de tweede jeugdvoorstelling van Josephine van Rheenen en Guy Corneille, na Pokon (4+). Hiermee willen ze een hart onder de riem steken bij alle ‘wilde’ kinderen (en volwassenen) die altijd maar hun binnenbeest moeten wegstoppen.

Workshop

Je eigen dansinspiratie uiten en samen dartelen, hikken, rollen, sluipen, samenwerken, verhalen dansen en heel moeilijke bewegingen leren. In de voorstellingen hebben we een heleboel dieren gezien, soms mooi, lief, groot en soms ook wel beangstigend. Ben jij ook weleens zo snel als een haas of heb je weleens honger als een paard? Eigenlijk zijn we allemaal een beetje beest. Kunnen jullie muisstil zijn en tegelijk dansen als jouw binnenbeest? We gaan actief aan de slag met de voorstelling zodat je een fantasierijke ervaring krijgt en het beest in jezelf kunt voelen!

De docent bespreekt met de leerlingen het thema en de voorstelling, dit gaat op een interactieve wijze. Vervolgens zijn er diverse creatieve dansopdrachten waarbij de leerlingen samenwerken en bewegingen bedenken. Ten slotte is er altijd een moment waarbij de leerlingen hun werk aan elkaar presenteren, de andere leerlingen kijken en krijgen eventueel een kijkopdracht mee.

Details workshop
De workshop van De Dansers vindt plaats in de speelzaal van de school. Is geschikt voor maximaal 20 leerlingen om de kwaliteit en letterlijke bewegingsvrijheid te kunnen waarborgen. Prijsindicatie €95,- per 20 leerlingen. Eventuele grotere capaciteit is mogelijk, maar heeft invloed op de kosten. De workshop duurt 60 minuten.

Thema
Dieren, Binnenbeest & Vrijheid versus beheersing

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige vorming, biologie, natuuronderwijs, onderzoeksvaardigheden.

21e eeuwse vaardigheden
Kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden en zelfregulering.

Leerdoelen

De leerlingen kunnen hun verbeelding en (kinesthetische) empathie gebruiken om de voorstelling mee te beleven. De leerlingen herkennen het inzetten van metaforen bij specifieke gevoelens.
De leerlingen ervaren diverse manieren van communiceren doordat de dansers ‘extreem’ gebruik maken van de beweging van hun lijf en de expressie van hun gezicht.

 

www.dedansers.com/voorstelling/binnenbeest/