Be Bach – Ton Meijer e.a.

group Groep: 3 / 4 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 21/01/2019 tot 21/01/2019
Schrijf je in

Ook Johann Sebastian was ooit kind, haalde kattenkwaad uit en zat zelfs een tijdje in de cel. Wie had kunnen weten dat die jongenssopraan en beginnende violist de beroemdste componist uit de geschiedenis zou worden? Om daarachter te komen vertelt Ton Meijer over belangrijke en herkenbare momenten uit Johanns leven. De andere hoofdrol is natuurlijk voor de muziek. Zo horen we Erbarme dich, stukken uit de cellosuites en het Wohltemperierte Klavier, een aria van Telemann en muziek van Vivaldi. De kinderen worden meegenomen in de wereld van de componist: ze spelen Johann als kind, voelen zich één van Bachs 21 kinderen of een knaap in het kinderkoor, en zitten samen met Bach in de gevangenis. Zonder dat je het merkt kruipt de muziek van Bach in je oren, om daar nooit meer weg te gaan.

Ton Meijer

Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen en speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en klassieke muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op jong en oud publiek. Daarbij heeft hij een eigen, vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Niets hoeft, veel mag.

Thema
School, verliefdheid, verlies, vriendschap en vertrouwen

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
54,55 en 56

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken en sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

 

www.tivolivredenburg.nl/educatie