(Nieuwe) aanbieder PO? Meld je uiterlijk 21 januari aan voor schooljaar ’21-’22 via dit formulier

Baboesjka en het Russische Beest – Hexagon Ensemble

group Groep: 4 / 5 / 6 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 14/12/2020 tot 14/12/2020
Verplaatst
Schrijf je in

Belle en het Beest zoals je ze nog niet kende

Iedereen kent Belle en het Beest, over de mooie Belle en het afzichtelijke Beest, dat vanwege een vloek zijn ware gezicht als knappe prins niet kan laten zien. Maar weinig mensen weten dat het sprookje voor het eerst werd verteld in Rusland, land van mysterieuze landschappen en grote componisten. Het Beest zit vol met grapjes en weetjes en hij speelt prachtige Russische muziek. Pas als je, net als Baboesjka, verder durft te kijken dan zijn lelijke kop, als je verliefd op hem durft te worden, pas dan laat het beest zijn ware aard zien.

De musici van het Hexagon Ensemble dagen je uit om verliefd te worden op het Russische Beest en doen dat samen met verteller Joep Onderdelinden. Met muziek van o.a. Moessorgski, Rimski-Korsakov, Tsjaikovski, Rachmaninov, Glazoenov, Sviridov en Sjostakovitsj.
Joep Onderdelinden verteller / Wil van der Meer regie / Kees Olthuis, Leonard van Goudoever, Shaura Sagitova arrangementen

Thema
Verder durven kijken, voor jezelf opkomen

Aansluiting op schoolvakken
Nederlands, oriëntatie op jezelf en de wereld en kunstzinnige oriëntatie

Aansluiting op kerndoelen
54. De leerlingen leren beelden, taal, muziek, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.
55. De leerlingen leren op eigen werk en dat van anderen te reflecteren.
56. De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

21e eeuwse vaardigheden
Creatief denken, communiceren en sociale & culturele vaardigheden

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.

www.hexagon-ensemble.com/nl/2019-2020-nl/baboesjka-het-beest