Aadje Piraatje viert feest – Ton Meijer & musici van Het Nederlands Philharmonisch Orkest

group Groep: 2 / 3 query_builderTijdsduur: 50m date_rangePeriode: 06/11/2017 tot 06/11/2017
Schrijf je in

Stap met Aadje Piraatje aan boord van een zeventiende-eeuws schip!

Aadje Piraatje is geen gewoon kind, hij is een piraatje. Maar hij maakt wel dezelfde dingen mee als andere kinderen. Hij viert zijn verjaardag, verliest een melktandje en komt in een
storm terecht, en dat allemaal op zee. De kinderen beleven de storm op het toneel met muziek uit Die Walküre van Richard Wagner.

Op zijn eigen, bijzondere manier vertelt Ton Meijer het verhaal van het prentenboek van Marjet Huiberts en Illustrator Sieb Posthuma. Ton vertelt, speelt en zingt en neemt de kinderen mee op een interactieve reis naar de wereld van Aadje Piraatje. Met als met als kers op de taart de prachtige klassieke muziek gespeeld door muzikanten van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Een ideale combinatie van klassieke muziek en een inmiddels klassiek kinderboek.

Thema
Karaktereigenschappen zoals verlegenheid, over anders zijn dan anderen, het vieren van verjaardagen én het overleven van een storm op zee.

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie

21e eeuwse vaardigheden
Luisteren en leren verwoorden van gedachten, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en -competentie).

Leerdoel
Beleving, magie en verwondering staan centraal bij de schoolconcerten in TivoliVredenburg. De leerlingen hebben prachtige muziek door een professioneel gezelschap gehoord, een mooi verhaal gezien en een echt concert in het spectaculairste concertgebouw van heel Europa beleefd. De leerlingen hebben ervaren wat live gespeelde muziek met je doet, wat het betekent om samen met anderen te luisteren en ervaren, en hoe professionele musici een concert uitvoeren.