PO

Interactive Culture

Stichting Interactive Culture ontwikkelt innovatieve projecten op het snijvlak van interactie, educatie en kunst. Door het ontwikkelen en implementeren van apps, games, installaties en exposities levert Stichting Interactive Culture vernieuwende en toegevoegde waarde binnen het onderwijs, de culturele sector en de zorg. Onze missie is het faciliteren van persoonlijke en benaderbare interacties tussen gebruikers, waarbij we gebruik maken van de nieuwste technologie zonder die op de voorgrond te laten treden. Hiermee willen we een betekenisvolle en duurzame bijdrage aan de maatschappij leveren.

Onze projecten zijn allemaal laagdrempelig, geschikt voor (bijna) alle leeftijden en leggen de nadruk op het plezier van met elkaar spelen en ontdekken.

Tijdens de workshop leren de leerlingen de basisbeginselen van het verhalen vertellen én natuurlijk hoe ze zelf een verhaal met de Storyscope kunnen maken! De StoryScope installatie is in totaal twee aaneengesloten dagen op school. Door het intuïtieve ontwerp van de installatie kunnen de leerlingen er zonder verdere instructie mee aan de slag. Door eigen tekeningen en ontwerpen toe te voegen kunnen ze allerlei soorten verhalen in verschillende thema’s vertellen.

Thema

Kunst, techniek, verbeelding, storytelling

 

Aansluiting schoolvakken

Kunstzinnige oriëntatie, Nederlands

 

Aansluiting kerndoelen

Kerndoel 1, 2, 54 en 55

 

21e eeuwse vaardigheden

Creatief denken, Computational thinking, Communiceren, Sociale en Culturele vaardigheden, Samenwerken

Informatie

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 17 uur
Hoofdvestiging
Wolvenplein 27 - 3512 CK Utrecht
Telefoonnummer
0651909593

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten een bevestiging (controleer ook je spam) om je aanmelding af te ronden.