PO
VO

Cultuuronderwijs Utrecht

Cultuuronderwijs Utrecht (CO-Utrecht) biedt programma’s vanuit de podiumkunsten, projecten met de hele school, voorstellingen en lessenseries. Ook voor advies over cultuurplannen, subsidie en training zijn wij het aanspreekpunt voor jullie school. CO – Utrecht werkt vanuit een visie op creatief leren, de principes van de Vreedzame school en zorgt voor samenhang en aansluiting op onderwijsprogramma’s. Ons team is ruim 20 jaar werkzaam in het verborgene van Cultuuronderwijs binnen het PO, SO en VO in Utrecht. 

Cultuuronderwijs Utrecht is specialist in de podiumkunsten met programma’s voor groep 1 t/m 8. Met ruim 20 jaar ervaring in cultuuronderwijs in Utrecht gaan we ook graag met de scholen in gesprek over multidisciplinaire projecten op maat. Alles is mogelijk!

Dans
Kinderen ervaren dansplezier en ontwikkelen hun eigen danstaal. Ze ontdekken met behulp van hun fantasie nieuwe bewegingsmogelijkheden van hun lichaam. Iedereen kan dansen!

Theater
Theater is een middel om verwondering te brengen, vragen te stellen en je blik te verruimen. Kinderen durven te spreken en zich te uiten, ze laten zich horen door middel van alle zintuigen. De theatrale spiegel geeft een kijk op de wereld en op onszelf.

Kunstmenu
Voor elke groep biedt Cultuuronderwijs Utrecht (CO – Utrecht) in voorstellingen op het gebied van de podiumkunsten. Mooie, ontroerende en vrolijke voorstellingen op school of in de wijk, gespeeld door Utrechtse gezelschappen. Voorstellingen die aansluiten bij uw groep, uw cultuurplan en de bijbehorende thema’s en disciplines. Door middel van aantrekkelijk digitaal lesmateriaal kunt u de voorstelling voorbereiden en nabespreken met de klas. Zo wordt het een leerzame belevenis die is ingebed in een groter geheel.

Met de hele school en dagprojecten
Met de hele school aan de slag met een thema of onderwerp? Op zoek naar een originele invalshoek voor een jubileum of eindfeest? CO-Utrecht maakt projecten op maat voor de hele school. U kunt kiezen voor de afzonderlijke kunstvormen (dans en theater) of juist een combinatie maken van disciplines dans, theater, muziek en beeld. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor de leerkracht
Wij ondersteunen scholen met inhoud en visie bij het vormgeven van hun cultuuronderwijs. Dit doen wij door te luisteren en gezamenlijk een passend programma samen te stellen. Elke school is anders, elke vraag is anders.

Ons team
De kunstvakdocenten van CO-Utrecht zijn specialisten in hun vak. Zij stimuleren de verbeelding en prikkelen de zintuigen en weten wat creatief leren inhoudt. Zij leren de kinderen technieken en vaardigheden die bij het vak horen en doen dit op het niveau van de leerling. Er wordt gewerkt vanuit het Creatief Leren model dat aansluit op de SLO doelen voor kunstzinnige oriëntatie. We werken met gespecialiseerde vakdocenten.

Op alle activiteiten van Cultuuronderwijs Utrecht zijn de Algemene Voorwaarden van Cultuuronderwijs Utrecht van toepassing.

Informatie

Openingstijden
Ma, di, do, vr: 09:00 - 17:00 uur
Wo: 09:00 - 13:00 uur
Hoofdvestiging
Europalaan 2 - 3526 KS Utrecht
Telefoonnummer
030 207 2012
Toegankelijkheid
Lift aanwezig, Deels rolstoeltoegankelijk, Mindervaliden toilet aanwezig, Toegankelijk voor slechtzienden, Toegankelijk voor slechthorenden
CJP Cultuurkaart
Acceptant van de CJP Cultuurkaart.
Foto/video credit
Header: Anna van Kooij Foto's voor communicatie: Anna van Kooij, Marije van 't Sant, Kim Dahlhuis-Welling

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte met onze updates

Ik ontvang graag de nieuwsbrief voor