Art & Sofie

Een samenhangend curriculum met vakoverstijgende thema’s? Art & Sofie sluit aan met workshops voor leerling en leerkracht. Als ze schilderen, dansen, spelen of musiceren beleven kinderen het niet langer tastbare verleden of dat onbekende land en leven zij zich in de unieke positie van de ander in.

Bij creativiteit denk je al gauw aan een mooie tekening of het samen maken van een leuke voorstelling. Maar in feite wil je je leerlingen leren om nieuwsgierig en experimenteel door te dringen in elk leergebied. In kunstzinnige activiteiten krijgen je lessen taal, rekenen en wereldoriëntatie letterlijk vorm.

De vakdocenten van Art & Sofie maakten de afgelopen jaren workshops op maat bij de thema’s van IPC, Jeelo, Da Vinci, Topondernemers, Blink, Faqta, Alles-in-1, VierKeerWijzer en methoden als Naut, Meander en Brandaan.

Wat voorbeelden van onze workshops op maat? Je vindt ze op deze website o.a. onder de titels ‘Schitterende sneeuwkristallen’ (natuur), ‘Magie van het regenwoud’ (Zuid-Amerika), ‘Jij en ik’ (omgaan met elkaar), ‘Saïdjah en Adinda’ (kolonialisme) en ‘Het ideale lichaam’ (Tijd van Grieken en Romeinen).

Art & Sofie heeft de lessen, workshops en projecten ingedeeld in de volgende leergebieden:

  • Over mij – en de anderen
  • Onze wereld – en andere culturen
  • Onze aarde – natuur en techniek
  • Onze tijd – en de vorige tijdvakken

En de workshops en projecten zijn natuurlijk ook op zichzelf interessant!

Kunst en cultuur leveren unieke kennis op. Schilderend en schrijvend, dansend, spelend of door het maken van muziek, ontwikkelen kinderen de eigen persoon en een persoonlijke kijk op de wereld.

De lessen van Art & Sofie bevorderen ieders aangeboren vermogen om de taal van de kunsten te verstaan. Het filosofisch gesprek zetten we daarbij graag als middel in. De leerlingen krijgen de gelegenheid te denken en verbeteren hun denkvaardigheid.

Ons motto:
Actieve deelname aan kunst en cultuur
Reflectie daarop in samenspraak met elkaar

Op alle activiteiten van Art & Sofie zijn de Algemene Voorwaarden van Art & Sofie van toepassing.

Informatie

Openingstijden
Ma t/m vr: 9.00 tot 18.00 uur
Hoofdvestiging
Jacob van der Borchstraat 66 - 3515 XG Utrecht
Telefoonnummer
030 273 40 21

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.