PO
VO

EKKO

Bij EKKO’s educatieprogramma staat de belevingswereld van leerlingen centraal. Ze leren over muziek en de achterliggende boodschappen én over de wereld en het werk rondom muziek. Leerlingen kunnen hun creativiteit de vrije loop laten, krijgen een uniek kijkje achter de schermen en komen in contact met muzikanten.

EKKO is een vooruitstrevend muziekpodium en kleinschalige club in Utrecht. We hebben een breed concert- en nachtprogramma, met ruimte voor alle relevante muziekgenres. Daarnaast is er plek voor visuele kunst, spoken word en hybride kunstvormen. Sinds 2016 heeft EKKO verschillende educatieprojecten ontwikkeld. Met onze interactieve projecten willen we de beleving van leerlingen op het gebied van muziek verbreden en verdiepen.

EKKO daagt leerlingen uit om in de wereld rondom muziek te duiken. Daarbij mogen zij niet alleen stilzitten en luisteren, liever niet zelfs! Bij ons educatieprogramma gaan ze altijd zelf aan de slag, samen met muzikanten en mensen die bij ons achter de schermen werken. Zo laat EKKO leerlingen vroeg kennismaken met een wereld die ze bij muziekles of bij een normaal concert niet zien. We richten ons met ons educatieprogramma op verschillende muziekstromingen, die passen bij EKKO, maar ook bij de belevingswereld van scholieren.

Voor scholieren in zowel primair als voortgezet onderwijs bieden we op dit moment de volgende projecten aan:

– PO: Popmuziek is overal: een reeks lessen over popmuziek, gegeven door professionele popmuzikanten en eventueel met afsluitend concert in EKKO
– PO / VO: Zo Doe Je Dat: leerlingen nemen EKKO over met hun eigen show, met te verdelen rollen op het podium én achter de schermen
– PO / VO: Schoolconcerten: interactieve concerten op maat door toffe Nederlandse artiesten, passend bij de wensen van zowel de leerlingen als de school.

Informatie

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag tussen 08:00 - 18:00.
Hoofdvestiging
Bemuurde Weerd Westzijde 3 - 3513 BH Utrecht
Telefoonnummer
030 231 7457
Toegankelijkheid
Deels rolstoeltoegankelijk
CJP Cultuurkaart
Acceptant van de CJP Cultuurkaart.
Foto/video credit
EKKO, Birgit Bijl

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Ik ontvang graag het nieuws van Cultuur & School Utrecht & updates van het Kennisplatform:
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.