PO
VO
Nieuws

11 mei Cultuur & School Utrecht Inspiratiedag – Cultuuronderwijs: Back to the future!

21 februari 2022
Laat als eerste een reactie achter

Op woensdag 11 mei reizen we samen met Utrechtse scholen en cultuuraanbieders ‘terug naar de toekomst’ van cultuuronderwijs in het Spoorwegmuseum.

Woensdag 11 mei, 14.30-18.00 uur, Locatie: Het Spoorwegmuseum

We trappen het culturele seizoen 2022-2023 af en lanceren met trots onze website met een gloednieuw, interactief kennisplatform voor scholen en cultuuraanbieders vol inspiratie over het Utrechtse cultuuronderwijs. En natuurlijk staat ook het cultuuraanbod van onze culturele partners online! Verschillende inspirerende sprekers en workshopleiders zetten je vervolgens op het juiste spoor richting de toekomst van cultuuronderwijs.

Tijdens deze middag met als thema Cultuuronderwijs: Back to the future! is er veel ruimte voor iedereen uit het Utrechtse cultuuronderwijsveld om elkaar te ontmoeten en kennis uit te wisselen. Bijvoorbeeld in het Ontmoetingscafé van de Toekomst onder het Grote Blauwe Bord of bij de Hyperloop in het Spoorwegmuseum.

Merlijn Twaalfhoven, componist, lange termijndenker en schrijver van het veelgeprezen boek Het is aan ons, opent de middag met een keynote over het belang van ‘de kunstenaarsmindset’ in onzekere tijden. Aansluitend kies je uit één van de drie inspiratiesessies van Merlijn Twaalfhoven, Shirley Hendrikse hoofd educatie van STRP en verhalenverteller en bruggenbouwer Onias Landveld. Zij laten je zien hoe je onzekerheid & creativiteit, kunst, technologie & wetenschap of taal kan inzetten bij het werken met leerlingen in onze tijd vol uitdagingen voor de toekomst. Je krijgt tips aangereikt die je meteen in je (cultuur)onderwijspraktijk kunt inzetten.

Meld je hier aan voor de Cultuur & School Utrecht Inspiratiedag 2022

We kijken uit naar je komst!

Download het volledige programma

 

Cookies

Deze website gebruikt cookies om je een optimale ervaring te bieden.

Blijf op de hoogte van cultuurnieuws

Je ontvangt binnen enkele minuten je eerste mail in je inbox (controleer eventueel je spam). Wil je nu al meer inspiratie? Neem alvast een kijkje op ons kennisplatform.