Sneeuwvlinders – Theatergroep Kwatta

group Groep: 5 & 6 query_builderTijdsduur: 60m date_rangePeriode: 07/11/2016 tot 07/11/2016
Schrijf je in

In Sneeuwvlinders, een voorstelling in een omgebouwde vrachtwagentrailer van Kwatta zien we twee vriendinnen van verschillende afkomst met één kolossaal probleem.

Ze dragen het leed van de wereld op hun schouders. Niet dat ze daar zelf om gevraagd hebben, nee, maar sinds hun geboorte kregen ze van hun ouders elke dag bij het ontbijt een pakketje met daarin een verwijt, onenigheid, of vooroordeel over de ander. Dus lopen ze nu met een rugzak vol verwijten groter dan henzelf door het leven. Vastberaden zich te bevrijden van al het leed, spreken ze af om zichzelf en elkaar te verlossen van de striemende rugzak die met de dag zwaarder en ondragelijker wordt. Maar zo makkelijk is dat niet. Want hoe haal je een knoop uit een touw dat er al jaren in zit? En als je zo verschillend bent, moet je elkaar dan wel willen helpen? Hebben hun ouders niet gewoon gelijk? Kunnen twee mensen die zo veel verschillen wel vrienden zijn? Deze voorstelling van theatermaker Eran Ben Michael bevindt zich op het snijvlak van toneel en stand up. De achtergrond en ervaringen van de twee actrices vormen het verhaal waarin hun persoonlijke conflict een universele zeggingskracht krijgt.

In navolging van de George & Eran lossen Wereldvrede op-trilogie gaan Kwatta en Eran Ben Michael gezamenlijk een eerste stap zetten in een nieuw genre voor jeugdtheater. Een genre waarin toneel en stand up organisch samenkomen. Waarin grootse wereldproblemen met veel humor, vaart en fantasie terug worden gebracht tot persoonlijke, herkenbare en behapbare proporties.

Workshop
In de workshops wordt gereflecteerd op de voorstelling. Kinderen verkennen de emoties en ervaringen van zichzelf en anderen. Ze leren een aantal speltechnieken en bedenken en ontwerpen vervolgens zelf: creërend vermogen.

Details workshop
De workshops vinden plaats op school. De duur, de kosten en de capaciteit is binnenkort beschikbaar.

Thema
Vriendschap & acceptatie

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie & wereldoriëntatie.

21-eeuwse vaardigheden
Burgerschap, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en – competentie), zelfvaardigheden.

Leerdoel
Actief zijn zintuigen gebruikt om een voorstelling te kijken en beleven.

www.kwatta.info