Pokon (Uitverkocht) – De Dansers

group Groep: 1 & 2 / 3 & 4 query_builderTijdsduur: 45m date_rangePeriode: 08/05/2017 tot 08/05/2017
Schrijf je in

Zoals kinderen door de speeltuin razen, zo bestormen de drie spelers van Pokon het podium. Geef ze meubels, keukentrapjes, gitaren of planten en ze mogen rennen, klimmen, dralen en vies worden. Wat volgt is een draaiende, waaiende, hikkende, ritmisch buitelende en muzikaal struikelende stroom van noodzakelijk speelplezier. Ook al zitten ze soms even klem – in een tafel, een trap of toch weer die regeltjes – Pokon is onstuitbaar.

Met Pokon brengen De Dansers een ode aan spelen. Alle dieren spelen om te groeien – mensen dus ook. Een voorstelling vol beweging, ritme, inventiviteit en vriendschap, voor kinderen en volwassenen die niet stil kunnen zitten.

Workshop
De Dansers verzorgt workshops op maat en speelt in op vragen uit school. De workshop zijn het meest effectief na het zien van de voorstelling (of in de week erna). Dan zijn de kinderen geïnspireerd en is de voorstelling het vertrekpunt van de workshop. De kinderen gaan na een korte nabeschouwing van de voorstelling vooral actief aan de slag met dans. In de workshop wordt aandacht besteed aan verdieping van het thema van de voorstelling en draagt zo bij aan de verwerking ervan. D.m.v. beweging wordt gewerkt aan samenwerken, jezelf (durven) uitdrukken, creatief denken en creatief doen. In een langere workshop/lessenserie wordt ook gewerkt aan jezelf leren presenteren. Het belangrijkste uitgangspunt is de kinderen een theatrale ervaring mee te geven, in een fantasierijke, actieve les.

Details workshop
De Dansers verzorgt workshops op maat en kan inspelen op vragen uit school (ook vragen voor het maken van een voorstelling met leerlingen of een lessenserie). Een workshop kan op verschillende locaties plaatsvinden, bijvoorbeeld op school. Doorgaans duurt een workshop 60 minuten. De kosten bedragen €90,- voor een groep van 20 leerlingen (grotere capaciteit is mogelijk, maar gaat in overleg met de school. De kosten zijn dan ook hoger).

Thema
Het dansgezelschap De Dansers bezigt een zeer fysieke bewegingstaal zonder franje. Er wordt gewerkt met grote rennende groepsbewegingen, vloerwerk vol overgave en acrobatisch partnerwerk. Bij jonge kinderen voel je in de zaal hoe dit fysiek aanslaat. De voorstelling doorbreekt vaak vooroordelen die leerlingen (vooral jongens) over dans hebben. De open houding van de spelers maakt ze toegankelijk voor het publiek en zet de toon voor het nagesprek. De bewegingstaal maakt het mogelijk voor het publiek hun eigen fantasie en verbeeldingskracht ten volle te gebruiken.

Aansluiting op schoolvakken
Kunstvakken, spelen & gym

21-eeuwse vaardigheden
Creatief en innovatief denken, communiceren, samenwerken, luisteren en leren verwoorden van gedachten, burgerschap, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en – competentie).

Leerdoel

  • Verbeeldingskracht: je kunnen inleven in andere denkwijzes/personages – associatief vermogen
  • Reflectief vermogen: verwoorden – nadenken over mooi en lelijk – vragen stellen
  • Persoonlijke kwaliteiten: nieuwsgierigheid – verwondering – herkennen van eigen (onbewuste) gevoelens – het leren herkennen van codes in gedrag via beweging en houding
  • Kennis van dans: het leren lezen (bewustwording) van bewegingstaal
  • Leren kennen culturele instellingen uit de omgeving
  • Creatief denken: interpreteren
www.dedansers.com

“Met hun energie en muzikaliteit weten ze de aandacht van de jonge toeschouwers moeiteloos vast te houden.”

De Theaterkrant