Liefde, werktitel – Maas theater en dans

group Groep: 6 / 7 & 8 query_builderTijdsduur: 75m date_rangePeriode: 06/03/2017 tot 06/03/2017
Schrijf je in

Soms hou ik meer van mijn tablet dan van mijn moeder. Soms doe ik liever alles alleen, dan zo nodig alles samen. Soms wil ik niet vast gehouden worden, door niemand niet. En niet geraakt worden. En soms heb ik daar schoon genoeg van en wil ik alles samen, alles.

Liefde, werktitel neemt je mee in de wereld van de ander. De geheime, onbekende ander. En in dat raadsel dat liefde heet. Hoe zou het zijn om echt in de schoenen van iemand anders te staan? Hoe doet je dat, empathie? Open gaan. Durven. Smelten.

In een uitbundig fysiek spektakel oefenen acht performers de liefde. Klungelig, uitputtend en geduldig. Maar ook vol overgave en virtuoos. Liefde, werktitel is hartverwarmend danstheater zonder gebruiksaanwijzing of happy end garantie.

Liefde is van de makers van onder andere Alice in Wonderland, Voorjaarsoffer en Alleen op de wereld.

Workshop
Een workshop over liefde en empathie. Je in anderen verplaatsen hoort bij liefde én bij theater. Wat is de taal die je met je lichaam uitstraalt? Hoe open of gesloten kom je over? Welke manieren van contact maken zijn er allemaal? Verbinding maken is een spel dat je kunt leren spelen, daar gaan erg veel theatrale oefeningen over.

Details workshop
De workshop vindt plaats op school en duurt 60 minuten. De kosten per groep van 30 leerlingen bedragen €50,-.

Thema
Liefde

Aansluiting op schoolvakken
Kunstzinnige oriëntatie, maatschappijleer & Nederlands

21-eeuwse vaardigheden
Luisteren en leren verwoorden van gedachten, burgerschap, leven en werken, persoonlijke en sociale verantwoordelijkheid (cultureel bewustzijn en – competentie).

Leerdoel
De leerling heeft ervaren dat er veel verschillende vormen van liefde zijn en liefhebben.

www.maastd.nl/voorstelling/liefde